Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 50

Wątek: Forum

TOXYN
    Guest

Re: Forum

W sumie ten temat jest i tak bez sensu bo nic nie zmieni:-))
    Ja w sumie na forum nie zadaje pytań jakoś czytając powoli to co tu piszą wszystkiego się nauczyłem na temat pająków i nie muszę zadawać pytań.

morda
    Guest

Mi się już nawet nie chce na takie tematy odpisywać...

Co, że większość wątków albo leci albo jest zamykana? Jest FAQ, jest Archiwum i każdy noob powinien najpierw sobie poczytać coś o tych zwierzętach. Niestety zwykle jest odwrotnie i jest pełno postów typu "czy ja moge dać pająkowi muchę?".

ziu
    Guest

dokladnie takich "buntujacych" bylo wielu ale niestety jak na kazdym forum tak i tu sa jakies zasady, trzeba sie podporzadkowac, albo isc na inne. Po co w archiwum ma lezec 1000 postow na temat "ze moj pajak nie je" itp.

P.S dodalem rozpoznawanie plci Roberta p. do najciekawszych watkow.

Vanaloon
    Guest

No i bardzo dobrze . Robert.p. dzięki swojemu postowi widzę staje się legendą tego forum, co drugi post choć raz wspomina jego nick i bardzo dobrze. Nie zmienia to jednak faktu że... o stówę się mogę założyć... przyjdzie tu za max tydzień jakiś niedoświadczony hodowca i zada pytanie: "samczyk czy samiczka"... ale może choć połowie użytkowników to wystarczy, i chwała robertwi za to :-). MasterMike w pewnym sensie ma rację, choć z drugiej strony niektórzy myślę zadać sobie powinni pytanie czy post napisali bo to była konieczność czy nie chciało im się szukać... ja sam ostatnio zadałem kilka pytań w jednym poście, który został zablokowany z powodu "czytaj FAQ", no niestety... może jedno z tych pytań tam się znalazło ale reszta... myślę że opitalanie każdego kto zada proste... banalne bądź głupie pytanie jest niestosowne, gdyż jak MasterMike powiedział może to być jakiś napalony na terrarystykę dzieciak który dopiero przyleciał z zoologika ze swym pierwszym pająkiem... no cóż, najgorszą rzeczą na świecie było by tłumienie jego zapału, więc przemyślcie to dobrze

ziu
    Guest

nie ma co myslec, przynajmniej ja nie chce doposcic zeby z forum zrobil sie bazar!. Troche jestem przeciwny jak dzieciaki biora sie za pajaki, z wlasnego doswiadczenia pamietam jak zaczynalem mialem wlasnie ok 15 lat i zabilem pajaka, chodz nie wszyscy to wiekszosc tych poczatkujacych ma slomiany zapal, i nie chce im sie zajrzec gdzie trzeba. caly czas na forum jest powtarzane ze nikt was tu nie trzyma na sile, jezeli tak wam sie nie podoba to mozecie zmienic forum, jest kilka tych ciekawych spod "stajni" *.boo.pl tam napewno wszystko wam wytlumaczy, tylko czy wlasciwie?!?. MasterMike rozumiem twoj zal, ale on niczego nie zmieni bo my musimy kontrolowac posty po to jestesmy i tak jak ktos napisal ze i tak wywalana jest mala czesc bo kfalifikuje sie duzoo wiecej.

Pozdrawiam.

MasterMike
    Guest

Ziu mam pytanie.czy te posty tych wszystkich dzieciakow az tak bardzo przeszkadzaja w prowadzeniu forum ?czy masz problem z tym na ktore posty odpowiadac a na ktore nie czy moze masz problemy techniczne ktore zmuszaja cie do wycinania niektorych postow albo do dawania bana.ciekawa sprawa z tym ze forum nie jest dla wszystkich.Sam pisales ze jak miales 15 lat to cos spieprzyles z pajaczkiem.teraz taki twardziel z ciebie bo nabrales doswiadczenia ? daj dzieciakom nacieszyc sie prostymi tematami.kazdy gada o tym zeby dzieciaki od malego zajmowaly sie zwierzetami ale widze ze ty masz odmienne zdanie.a wież mi ze z takim podejsciem minie jeszcze troche czasu i z twoim zalozeniem bedziesz sam pisal posty i sam na nie odpowiadal.a poza tym myslalem ze to forum powstaje dla ludzi a nie dla moderatorów.

Archie
    Guest

MasterMike.. piekne slowa..

MasterMike
    Guest

aha jeszcze jedno.prawdopodobnie gdybys nie zaczal tak wczesnie zajmowac sie terrarystyka to nie byl bys w tym taki dobry wiec w tym ukladzie proponuje poszukac ludzi odpowiednich na forum w domu starcow moze ten przedzial wiekowy bedzie ci bardziej odpowiadal.i jeszcze jedno nie zachecaj ludzi do odwiedzania forum bo nigdy nie wiadomo kto ile ma lat i na kogo trafisz w rozmowie.

ir3k
    Guest

Milo że ktoś poruszył ten temat. Jest tu dużo racji. Farum jest po to aby zadawać pytania. A nie zostać opi.... przez ''wszystko wiedzących'' Albo jeszcze lepiej zostać posądzonym o to że umieszcza sie posty aby mieć ich więcej na koncie. Oczywiście jeśli ktoś jest nowy w terrarystyce nic na ten temat nie wie to szuka wiedzy u osób które miały/mają z nią dłuższy kontakt. To tutaj jest miejcse dla tych ''wszech wiedzących'' do wykazania sie (i nabicia sobie postów w końcu coś musi świadczyć o ich wielkości) Bo przecież takie osoby posiadaja szeroka wiedzę, obycie itp. Ale widocznie nie mają czasu dla tych ''nowych'' i ich zbyt prostych pytań.(sam jestem od niedawna w terrarystyce i teraz patrząc na swoje pierwsze posty które tutaj umieściłem zbiera mi sie na płacz) Czasami jednak warto byłoby pomoc innym z ich kłopotami a nie zbywać ich Faq albo wyszukiwarka.
    Kolejna sprawa dotyczy wiecznego wykłócania, wychwalania sie na Forum(nie mówiąc jużo ubliżaniu)!!!
    Ludze dajcie sobie spokój to nie miejsce do tego!!!! Jakaś kultura obowiązuje!!!
    Chyba wszyscy jesteśmy istotami rozumnymi więc zachowujmy sie jak na to przystało!!!!!!!!!

Archie
    Guest

w FAQ jest duzo napisane, niestety zauwazcie ze w terazniejszosci ludzie mniej zwracaja uwage na ROZUMIENIE TEKSTU. Dlatego tez dzieciaki nie ucza sie tego. Nie sa nauczane. Niestety mnie tez tego nie uczyli :/ jakos sam naszcescie rozumie (nie zawsze :P).
    FAQ jest dobre lecz jesli ktos nie ma zdolnosci rozumienia tekstu (tzn chodzi mi o fakt zeby umialy odnalezc w tekscie inne znaczenie) to FAQ nie pomoze..
    niestety.
    nie dziwie sie ze Doswiadczonym terrarystom nie chce sie odpowiadac na te pytania.. rozumie to doskonale, bo czasem mnie tez szlag chce trafic. Ale z drugiej strony trzeba zrozumiec takie dzieciaki.. a niech sie zzapytaja! po co zabijac czy okaleczyc zwierzaka :/ niech sie naucza.. bo niby jak inaczej maja sie nauczyc.. prosba innych o rade WYGRYWA nad doswiadczeniem w dzisiejszych czasach..
    nikogo niekrytykuje. Rozumie i moderatorow(usuwaja co chwile mase postow/zamykaja) i doswiadczonych terrarystow.
    Niestety dzieciaki nie rozumieja tego co pisze np. Robert.P. Nie czytaja dokladnie, potem pytaja sie jak sprawdzic plec skoro Robert napisal bardzo dokladnie. Szczerze to ja tez mialem troche problemow MIMO ze przeczytalem posty Roberta.. ale po przeczytaniu poraz kolejny zrozumialem i teraz potrafie odroznic(tylko po wylinkach na razie) samca od samicy.
    tekst:"moj kedzior nie je" fakt stalo sie juz historia ale patrzac na to z drugiej strony.. dzieciak ktory widzi ze z Jego pajakiem jest cos nie tak nie zastanawia sie nad szukaniem! ! On chce DZIALAC! szybko! trzeba to zrozumiec ! inaczej bedziemy sie wk...ac na calego. Moderatorzy beda usuwac posty, blokowac IP i tak dalej i tak dalej..
    wszystko bedzie sie toczylo w kuleczko.
    Wiem ze to co pisze dla wielu z Was bedzie glupim tekstem kogos kto nie ma zielonego pojecia o terrarystyce, za to mam pojecie o ludziach. Duzo czytam, strasznie mnie interesuje czlowiek. JEgo zachowanie, relacje itp. itd.
    ale p..e farmazony :P
    finito

Uprawnienia umieszczania postów