Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 50

Wątek: Forum

MasterMike
    Guest

Forum

Teraz na forum az bojno dzieciakom zadawac pytania bo tylko mogą dostac opie.... od ludzi ktorzy od razu wszystko wiedzieli w terrarystyce.podstawa dzialania forum to zadawanie pytan choćby byly najgłupsze na swiecie i odpowiadanie na te pytania. przesledzcie sobie forum kazdy post w ktorym zadawane sa pytania jest od razu przesladowany przez tzw. "wszystko wiedzacych specjalistów". i potem jazda "przeciez to bylo !! / ludzie czytac nie umiecie / faq jest od tego !!!!! itd. itp." a jak jest jakis watek załozony przez jednego z tych wszystko wiedzacych to az milo patrzec jak jeden z drógim przechwala sie kto wiecej ksiazek przeczytal i kto wiecej wie a w wiekszosci te zeczy nawet nie dotycza tematów postów,jesli zas chodzi o zasmiecanie forum to ten przywilej maja tylko i wylacznie ludzie "wszystko wiedzacy".zastanawiam sie ile osób rezygnuje z pytan na forum ktore do tego słuzy z powodu uświadamiania przez tych wszystko wiedzacych jaki człowiek jest głupi i mało wiedzący.Najfajniejsze jest to ze wiekszość osób ktore maja 1 raz kontakt z terrarystyka lub z innymi forami nie sa swiadomi ze istnieje faq czy tego typu żeczy a poza tym czasami sie zdazy ze ktos ma problem ktory musi szybko rozwiazac a zadawanie pytan w tym ukladzie jest najlepszym rozwiazaniem.tym bardziej ze jezeli ktos podejmie sie wytlumaczenia pewnych spraw bedzie to napewno bardziej przejzyste niz faq.Logiczne jest ze kto nie ma ochoty odpowiadac niech nie odpowiada a forum to nie jest siłownia zeby sie "wysilać" jak to niektórzy maja zwyczaj pisać.Forum jest dla wszystkich a jesli ktos mysli inaczej to niech o tym poinformuje tych ktorzy sa tu uwazani za niepotrzebnych.Przykre jest to ze wielu osobom sprawia to widoczny problem.Jesli chodzi o osoby "wszystko wiedzace" sami sie domyślcie.

chrzanu
    Guest

Re: Forum

no przepraszam bardzo, ale takie rzeczy jak
    * mój pająk nie je 2 dni
    * nie widze pajaka od 3 dni
    * kiedy wylinka
    * samiec czy samica
    * kiedy moge nakarmić po wylince
    * itd
    wszystko jest w FAQ a jeżeli tego tam niema to napewno było to poruszane i jest w archiwum. co innego jeżeli ktoś porusza powazny temat, z budowadokąłdną pająka, czy z jakimiś zw. chem jadu itd.

MasterMike
    Guest

No i dokladnie o to mi chodzi.moze ktos nie ma wiedzy na temat chemicznej budowy pajaka.moze dla niektorych ludzi a zwlaszcza dzieciakow to 1 wylinka jest najwazniejsza i o niej chca dowiedziec sie czegos szybko.podobno kto pyta nie blądzi ale w tym przypadku widze jest inaczej i wież mi ze to od razu ostudza ich zapał do podejmowania dyskusji na forum.Jesli to jest forum specjalistyczne to mozecie z powodzeniem usunac link do wpisywania sie na forum dla osób swieżo zalogowanych w serwisie.poza tym tematy o 1 wylince kedziorków nie ujmują chyba niczego tematom o budowie chemicznej pajaka itd.

chrzanu
    Guest

nie chodzi czy ujmuja czy nie, ale to poprostu to juz było i mozna sie dowiedziec z archiwum, a poza tym jest w FAQ. i takich tematów jest wiele.
    cieakwy temat zdazy się raz na 2 tygodnie. albo wcale, i jeżeli jest dobry temat to nikt go nie krytykuje bo jak sama nazwa wskazuje to jest on dobry :]

Archie
    Guest

chrzany. jesli chodzi o pytanie SAMIEC czy SAMICA to jest naprawde pomoc dla tych ludzi. Powiem Ci ze udalo mi sie rozpoznac plec za 1 razem.. ale nie mialem 100%-owej pewnosci.. ludzie na forum sa pomocni i to jest bardzo mile.
    reszta pytan to tak masz racje.
    Jak kupilem pierwszego pajaka.. niestety Facet sprzedal mi nimfe :/ a to mial byc moj 1 pajak. Wypywalem sie o takie glupoty :/ az teraz z perspektywy czasu glupio mi sie robi..
    ale jestem wdzieczny im bo gdyby nie Oni to bym pewnie glowkowal jeszcze dlugo i sie niepokoil o los..

TOXYN
    Guest

chrzanu
    "samiec czy samica" jest niby pełno taki tematów ale to już wina samego forum bo gdyby podwiesić post roberta.p jeśli się nie mylę to mogę się założyć że nie byłoby już takich pytań. Niestety technologia tego forum jak ktoś już powiedział na takie coś nie pozwala. To samo tyczy się archiwum co z tego że jest ta wyszukiwarka skoro jest ona tragiczna jak wlazłem tu pierwszy raz nie mogłem za jej pomocą nic znaleźć teraz już jest trochę lepiej choć dalej jest moim zdaniem nei praktyczna. Pewnie i tak nic się nie zmieni ale kij z tym.

MasterMike
    Guest

Dokladnie tak Archie , watpliwosci dopiero rozwial post Roberta.P chwala mu za to ale jesli on by tego nie zrobil to dalej ludzie byli by rypani za to ze faq nie czytaja.a FAQ to nie jest odpowiedz na wszystko .

MasterMike
    Guest

Świete słowa TOXYN

chrzanu
    Guest

no to juz nie moja wina że nie ma tematu o rozpoznawaniu płci w najciekawszych wątkach.
    ale myśle że niedługo taka 'instrukcja' się tam pojawi

Archie
    Guest

wyszukiwarka jest straszna dla mnie. tzn byla straszna na poczatku. teraz juz sie przyzwyczailem. nie dziwie sie ze nikt nie szuka zanim zamiesci post..

Uprawnienia umieszczania postów