-
Re: Forum
Archie ale wlasnie o to chodzi.forum polega na tym ze ktos zadaje pytanie a ktos odpowowiada .i najfajniejsze jest to w forum ze jesli cos wiesz to mozesz to przekazac innym , ja jak sie na czyms nie znam to klade morde w kubel i sie nie odzywam ale jesli cos wiem to czemu nie a z tego co widze to jest najwieksza radocha dla kazdego ze mozna w czyms pomoc.
-
tak MasterMike. wiem ze czasem szlag chce trafic czytajac te posty :/ ale trzeba ich tez zrozumiec. ja wypisywalem do jednego sprzedawcy takie farmazony .. mam jeszce te maile :/
az sie glupio robi.. w tym tez tekst.. dlaczego pajak nie je.. ale to bylo co innego bo dostalem nimfe a z tego co wiem nie karmi sie nimf :/ no ale co zrobic..
ktos jakos musi sie nauczyc czegos..
-
uwazam ze twoje pytanie i tak bylo na miejscu.poprostu chciales wiedziec dlaczego pajak nie je a sadze ze zadales to pytanie tylko i wylacznie dla dobra twojego pupila wiec w czym problem.no i dowiedziales sie przy okazji jak wyglada nimfa
-
tak. o to wlasnie chodzilo. wogole mialem arachnofobie wiec wiesz, sam fakt ze pajak u mnie byl przyprawialo mnie o strach naszcescie to minelo. teraz jest swietnie!
Jednakze tych z piwnic nie trawie :/
tak czy siak zalezalo mi na pajaku. A wogole to nie znalem tego forum ale gdybym znal to pewnie by sie pojawil moj post :/ pod wszystkim znanym tematem..
ale pierwszy pajak nie byl kedziorem :P to byl nhandu color.
niestety padl dnia nastepnego i sprzedawca mi nie zwrocil pajaka..
no ale trudno. jako melancholik jestem pamietliwy.. ;/ niestety..
-
ja tez mialem rózne dziwne przypadki no ale kazdy sie uczy na swoich bledach.jak sobie pomysle nad 1 kedziorem ktorego kupilem to byly dopiero jaja.jadl nie jadl mial wylinke nie mial kurcze piekne czasy ))))))
-
widze ze tu jakis bunt sie wzniecil hehe wedlug mnie zabierajadz sie za chodowle pajakow (i kazdego innego zwierzaka )nalezy o nim poczytac a w obecnej chwili 3/4 osob chwyta sie za chodowle tych zwierzat nie majac zielonego pojecia o tym co choduje jak to sie choduje itp tak ze ja naklaniam wszyskich do poczytania a potem zadawania pytan typu:"moj brat mowi ze cabrigei zje mysz ja jestem przekonany ze nie bo myszy po drezwach nie chodza co wy o tym sadzicie??" po przeczytaniu tego pytania zwatpilem w wszystko a odpowiedzi tez byly smieszne brakowalo tylko takiej ze żucaja ie na latajace wiewiurki APELUJE CZYTAJCIE ZANIM ZACZNIECIE CHODOWAC (i to z kilku stron czy ksiazek) zreszta sami zobaczycie jak to denerwuje kiedy po roku bedziecie juz cos wiedziali o tym i co dzien jak zajrzycie na te forum ta beda pytania "moj kedziorek nie je moj kedziorek....****" pozdrawiam
-
Jesli chodzi ci o PLU i jego pytanie bo prawdopodobnie jego post wskrzesil u ciebie burze uczuc to jest kwestia taka ze sam widzisz ,gosc ma jakies tam doswiadczenie ,udalo mu sie rozmnozyc A.geniculata a mimo wszystko ma jakies swoje problemy problemiki i chce sobie o tym pogadac a tym bardziej jego brat ,boli cie to ze zadal to pytanie ?przeciez nie musisz odpowiadac bo sa ludzie ktorzy to juz zrobili.
-
neizaprzecze znow. tez mnie to smieszy :P ale niepodpisuje sie pod takimi postami. No dobra jesli ktos wpisze ze KUPI w dziale sprzedam no to nie ma jak sie niewpisac :] bo wystarczy spojrzec na forum zeby zauwazyc ze sa oddzielne SPRZEDAM, KUPIE.ale to juz kwestia lenistwa wzrokowego :P
-
Jak powiedzial wczesniej TOXYN - taka dyskusja nic nie da, bo i tak bedzie jak bedzie.
Bynajmniej sposob moderowania forum przeze mnie sie nie zmieni (a uwazam, ze usuwam i tak wyjatkowo zbyt malo idiotycznych postow.
Nie traktuje tego watku, jak to niektorzy okreslili "jako bunt", ale apel do uzytkownikow o lagodniejsze traktowanie poczatkujacych.
Bo pewna przesada jest, gdy osoba, ktora pierwszy raz wpada na forum i zadaje pytanie, dostaje odpowiedz: "sprawdz faq debilu niemyty". Mimo, ze tego specjalnie nie pochwalam, to jednak w przypadku, gdy ktos nagminnie i wielokrotnie wykazuje potencjalne objawy dysmozgowia, taki komentarz jest jak najbardziej uzasadniony.
Co sie tyczy FAQ, to FAQ nie zawiera wszystkiego, ale tez i zawiera absolutnie podstawowe wiadomosci, jakie kazdy user powinien znac, zanim napisze tu posta (przynajmniej ogolnie).
Nie zamierzam zmieniac sposobu moderowania forum (i mam nadzieje, ze morda i ziu tez nie tylko dlatego, ze grupa nieumiejacych czytac osobnikow czuje sie niedokochana.
Co do kwestii "wrogosci starszych do mlodszych", to nic na to nie poradze. Nie jestem jakims tam Winkelriedem i mentalnosci ludzi nie zmienie ... Chce tylko powiedziec, ze nie ma sensu pisac 90 wiadomosci o tresci: "przeczytaj faq tumanie", bo wystarczy raz to powiedziec :>
Jeszcze raz skladam "allahy" w strone Roberta, ktory elegancko opisal sposoby rozpoznawania plci. Jeszcze raz powtorze, ze wszystkie pojawiajace sie kolejne pytania dot. rozpoznawania plci beda zamykane lub kasowane.
Do poczatkujacych: ci, ktorzy Wam doradzaja, maja to doswiadczenie tylko dlatego, ze sami wielokrotnie rozpoznawali plec swoich pajakow lub widzieli w ..... zdjec o tej tematyce, ktorymi to forum jest wrecz zasypane. Mozna sie tego nauczyc....
...pozdrawiam.
-
Atrax Robustus, jeśli chodzi o moderatorów to osobiście uważam, że dobrze robią zamykając wątki. Większość użytkowników uważa, że jak ktoś jest moderatorem to zaraz nadużywa swojej władzy i jest do was źle nastawiona. Sam wiem jak to jest, bo dopóki byłem na forum zwykłym użytkownikiem byłem "lubiany”, bo zawsze udzielałem odpowiedzi, ale kiedy zostałem modem i zacząłem usuwać i banować teraz większość za mną nie przepada:], ale taki jest nasz los.
Oczywistym jest, że zmiany na forum w postaci podwieszonych tematów i wyszukiwarki by się przydały, ale to zazwyczaj zależy od intencji Admina, czyli.... .
Co do złego nastawienia do dzieciaków(sam w sumie jeszcze jestem) to się nie dziwię. Ptaszniki nie są zwierzętami bezpiecznymi, więc nie nadają się dla 14-15 latków. Nie mówiąc, że w tym wieku odpowiedzialność dzieci jest znikoma a do hodowli pająków trzeba być jednak odpowiedzialnym zresztą nie tylko pająków.
Dobra rozpisałbym się więcej, ale trzeba na meczyk brykać.:-)
Uprawnienia umieszczania postów