-
SKUBANA!!!
Witam,mam vagansiczke bo 9 wylince,lazi po szybie akwaterrarium jak chce,a ostatnio caly dzien stala na glowce (glowa na podlozu,a reszta na szybce) ale do tematu: dzisiaj w nocy mi uciekla,na szczescie ja znalazlem za szafa,ale nie wiem czy oczka w siatce metalowej byly za male,czy moze podniosla ta siatke,siatka ma oczka jak romb-przekatna 3cm na 12-14mm,jest to siatka podtynkowa. Prosze mi odpowiedziec,bo nie chce znowu wieszac kartki na drzwiach pokoju UWAGA NIE WCHODZIC-PAJAK UCIEKL !!!
-
Re: SKUBANA!!!
raczej sobie uniosła sieatke i spinkoliła , zastosuj inne rozwiazanie zamiast tak lekkiej siatki
-
hehe polozyles siatke luzem bez nawet zadnego obciazenie? na stowke przesunela ta siatke .!! pozdrawiam
-
nie spokojnie,siateczka jest na ramie z plyty podlogowej (czyli panel ) ,i obity kantoweczka 15mm,ale to jest wyjatkowo leciutkie,nie przesuwa sie na boki,ale do gory owszem
-
To juz masz odpowiedx na swoje pytanie, pewnie ,że pająk mógł podnieść do góry, najlepiej zrób sobie normalne terra z siatką wklejona w szybke i bedziesz mial spokój, a to nie jest duzy wydatek.
-
tez podniesie, pająki nawet przesuwają szyby.
zrób zamknięcie w stylu 'ala zasuwa' czyli masz takązasuwe jak w zamkach na drzwiach tylko że w konstrukcji pozimomej - oczywiście jezeli masz otwieranie od góry
-
no moj samiec vagansa 2 razy mi zwial i w ten sam sposob czyli przesunal szybe i se wyszedl na spacer
-
u mnie samiec emili L12 codziennie w nocy odsuwa sobie metalowa siatke, odsuwa ale nie wylazi, albo wylazi i wraca na dzien
-
ludzie-czytam i włos mi sie na głowie jeży>Jak mozna trzymac ptaszniki w ten sposób?To są zwierzęta potencjalnie niebezpieczne i to niezaleznie od gatunku.Pilnowanie zeby zwierze nie uciekło jest waszym-jako hodowców obowiązkiem.Jesli my jako hodowcy o to nie zadbamy to do czego to prowadzi?
Prasa i tak robi z nas swirów i luzem biegające ptaszniki nie pomogą zadnym działaniom naszego srodowiska.Traktuje was jako dojrzałych odpowiedzialnych ludzi.Niezaleznie od tego czy macie 15 czy 25 lat.Wiec i wy podejdzcie odpowiedzialnie do swoich obowiązkow które sami na siebie przyjęliscie rozpoczynając hodowle pająków.Zabezpieczenie terrariów to podstawa i nic nie ma prawa biegac luzem po pokoju.
Pozdrawiam Robert
-
Przyznam że to dośc duże wymiary dziurek w wentylacji, całkiem możliwe że pająk wychodzi przez te otwory - mó vagans po 11 wylince jakby się postarał to całkiem możliwe że przez taki otwór by wyszedł.
Uprawnienia umieszczania postów