Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: chilobrachys huahini-milutkie zwierzątko

robert.p.
    Guest

chilobrachys huahini-milutkie zwierzątko

Kokon chilobrachys huachini-niby drobna rzecz,ale cieszy.Samica była dopuszczana juz 7 miesiecy temu i
    prawie straciłem nadzieje ze cos z tego bedzie.Pajączek fajny ale nieco nerwowy i raczej niezbyt miły do bezposredniego
    kontaktu.Metoda zabierania kokonu typowa-prawa ręka patyczek a lewa penseta.Patyk na wabia ,a pensetką zabieram kokon i
    tyle go mamuśka widziała.

robert.p.
    Guest

Re: chilobrachys huahini-milutkie zwierzątko

To jednak nerwowe zwierze.Atak jest szybki i natychmiastowy.Kokon zostaje wypuszczony ze szczękoczułek
    a patyk zaatakowany z niespodziewaną siła.Nawet p.cambridgei czy poecilotherie nie bronią jaj tak zajadle.
    Tyle ze pozostawiony kokon szybko znalazł sie w moich rękach.Zbytnie zainteresowanie napastnikiem nie
    zawsze jest jak widac wskazane.

robert.p.
    Guest

To ze nie są to zarty widac po tych kroplach jadu wydzielonych przez samice.Nie radze nikomu zawierac bliższą
    znajomosc z takimi szczękoczułkami i ich zawartoscią.A ca bedzie z kokonem-zobaczymy za 4 tygodnie.Jedno jest
    pewne-ewentualne młode będą ównie milutkie jak ich mamuśka.

Maniak
    Guest

Fajne, dobrze że opisałeś jak zabierać "nie inwazyjnie" kokon. Nigdy wcześniej tego na forum nie widziałem. Tak off topic: jak już inni zauważyli trwa wyścig o najlepsze posty. Kurde jakoś nie chciałbym być sędzią takiego wyścigu (w sensie że musiałbym dać egzekfo).

robert.p.
    Guest

Ja nie uważam zeby ktos sie z kims scigał.Jestem niedługo na tpc ale uwazam ze jesli mam cos co moze kogos tu zainteresowac to warto to pokazac.W koncu to chyba dobrze ze na pajęczakach cos sie dzieje a nie tak jak na niektórych innych listach dyskusyjnych ze raz na tydzien 1 post

ironkapela
    Guest

Bardzo doby pomysl na zabranie kokonu. Ladne zeby ma ten pajaczek A tak z ciekawosci. Ile malych srednio jest w kokonie??

Maniak
    Guest

Ale czy ja mówię że źle? Jak najbardziej popieram - tylko zabawnie to czasem wygląda jak najpierw Awi daje fajowego posta z masą fotek a potem Ty kolejnego - również udokumentowanego fotograficznie. Oczywiście zabawnie nie znaczy źle.

Obcy
    Guest

Dokłanie ale i psoty awikulari i roberta są ciekawe i jest co poczytac wsród masy niejedzących kedziorów i schowanych od 2 dni w kryjówce vegansów

Obcy
    Guest

posty miało byc a nie psoty :P

ironkapela
    Guest

Ja osobiscie uwazam ze posty Awi jak i Roberta sa bardzo edukacyjne. Naprawde wiele mozna sie z nich dowiedziec, nauczyc.

Uprawnienia umieszczania postów