-
Re: apropos sprostowania
Czyli polska nazwa spawek tyczy sie zarowno amblypyg jak i uropyg...
Tak czy inaczej to jest na 100% amblypyga czyli tepoodwlokowiec.
W ramach prezentacji:
Mastigoproctus giganteus, czyli uropyga
Damon variegatus vel diadema, czyli amblypyga
-
Re: uropygi
osobiście mie te zwierzaki nie podobają ale możnabyło je kupic na allegro za 250zł ale nie wiem jakiej wielkosci ale i tak mi się nie podobają
-
Dokładnie - to amblypyga a nie uropyga Piękne stworzenie, ile takie okazy was kosztowały i gdzie je można zdobyć??
-
Ja mialam kiedys uropygi. Trzymalam je do ich smierci, pozniej juz ich nie chcialam miec - jednak wole ptaszniki. Fajnie poluja i maja wspaniale te przednie odnoza w "ząbki"...
-
dokladna systematyke podalem w sprostowaniu preadator
-
awi a dadza rade zjesc male karaluszki czy za twarde benda?
i czy jedza pociete rzeczy tak jak pajaki?
-
angelo - spoko, nie zauważyłem sprostowania :P i podtrzymuje pytania
-
koles mi je wciskal na sile jak bym wiedzial na miejscu co to dokladnie jest to bym wzial wiecej bo chetni na to sa ja wzialem tylko 3 dla siebie powiedzmy za nieduze pieniadze nie tak jak na allegro 250zl
-
Dawalam im swierszcze. Od razu mowie, ze nie jestem od nich specjalistka, prawie nic o nich nie wiem. Mialam je przez okolo 2 miesiace tylko. Zaden ze mnie specjalista od tych zwierzakow...
-
z tego co czytałem , najlepiej je trzymać na mieszance piachotorfowej - duzo piachu , wymagają duzych terrariów i najlepiej jedno miejsce z wysoką temperaturą - nawet do 35 * a w nocy powinny być spadki
kopia norki i są częst dosć agresywne i rzarłoczne .. potrafią powalić wiekszą od siebie zdobycz ,, cięzko utrzymać je w chodowli i prawie nigdy nie ma CB a same WC czasem te WC dają młode zkopulowane jeszcze na wolności ,,,
tyle ja wiem ,,,
Uprawnienia umieszczania postów