Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Roślinka do terra chromki

daf
    Guest

Roślinka do terra chromki

Terra ma 25x20x20. Nie wiem czy są oprócz skrytokwiatu(Cryptanthus) jakieś inne małe roślinki się nadające do tego terra.

P.S.Tylko nie mówcie o tym, że chromka przędzie dużo pajęczyny, będę usuwał.

morda
    Guest

Re: Roślinka do terra chromki

I chesz mieć takie łyse terrarium z kwaitkiem? Pająk bez gniazda będzie bardziej drażliwy. Hmmm - zrób jak uważasz. Ja bym dał sztuczną roślinkę. Pająk oprócz tego, że może ja "opajęczynić" to może ja wykopać...

daf
    Guest

Oj to dam jeszcze kawałek kory jako fundament gniazda. Chromka i tak zrobi coś z niczego. Oj nie sądzę żeby ją wykopała, nawet jeśli to na nowo posadzę.

Klimak
    Guest

ja do murinusa wżuciłem agawe napewno jej nie ruszy bo duża i pełno kryjówek:P

daf
    Guest

No ale zauważ, że murinus i agawa są z tego samego(suchego) biotopu, a chromka jest z wilgotnego, więc bardziej pasuje skrytokwiat.

morda
    Guest

Chroma też jest z suchego.

daf
    Guest

No może u P.Cieślaka jest tylko kraj Wenezuela i podłoże:torf, wigotny.

P.S.Raczej skrytokwiata posadzę.

morda
    Guest

Chroamtopelmy zamieszkują tereny pustynne - pajęczynowe kryjówki budują między kaktusami. Młodym wyższa wilgotność nie szkodzi a nawet jest zalecana, ale starsze już nie musza mieć aż takiegło błota w terrarium.

daf
    Guest

Aha, dobra to thx morda, może posadzę jakiegoś bezkolcowego kaktusa lub aloesnę.

P.S.Skrytokwiata nadal biorę pod uwagę

Mały
    Guest

Jezeli chodzi o nietoksyczne rosliny to poroponuje wybrac cos z tej listy ----> kliknij
    Co do rodzaju Chromatopelma to znosi on bez jakichkolwiek problemow spadki wilgotnosci ponizej 30% jednak, nalezy pamietac, zeby nie trwalo to za dlugo bo mimo wszystko latwo przesuszyc pajaka...

Uprawnienia umieszczania postów