Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: HIBERNATUS??? :(

tetsuo
    Guest

HIBERNATUS??? :(

Czesc,kupilem sobie pajaczka(b.vagans 9wylinka),ale szedl poczta teraz az 2 dni prawie 500km,dotarl dzisiaj kolo14,po otwarciu pudelka zauwazylem trupka podkurczone nozki pod siebie,zimny....odlozylem go do terrarium,kolo 17 leciutko go poruszylem a on poruszyl przednimi nozkami,tak moze ze 2mm w bok,i przestal..reaguje na dotyk..ale ciagle ma podkurczone nozki... ,podlaczylem mu teraz zarowke 60w nad terra,bo mial tylko kolo 22C,teraz bedzie cieplej,jest szansa ze pajaczek przezyje??czy byly juz takie przypadki??pozdrawiam

pac
    Guest

Re: HIBERNATUS??? :(

pierwsza sprawa: NIE KUPUJE SIE PAJAKOW W ZIMIE ZEBY SZLY POCZTA.. i do tego na takim dystansie.. ludzka glupota..

FaUnA_BoX
    Guest

nie potrzebnie go odrazu do terra z taką temperaturą włożyłeś bo taki gwałtowny skok temperatury może mu tylko jeszcze bardziej zaszkodzić, mogłeś go zostawić aż by doszedł do temperatury pokojewej a potem do terra tak mi sie wydaje no a teraz możesz tylko mieć nadzieje że wszystko będzie ok...

tetsuo
    Guest

pajak byl 3 godziny w pokojowej temperaturze,wylaczylem mu juz zarowke,on byl przeslany w pudelku gdzie mial luz i bez problemu mogl go ktos poobijac

FaUnA_BoX
    Guest

aha no to na twoim miejscu zgłosiłbym sie do sprzedawcy i poczekaj z nim do jutra może ożyje...

Markoś
    Guest

tak to jest jak sie kupuje w zime pajaki przez poczte

tetsuo
    Guest

juz tak zrobilem,sprzedawca wie co sie z pajaczkiem dzieje,cierpliwie czekam co z pajaczkiem

Archie
    Guest

no wlasnie bo tu niechodzilo tylko i wylacznie o temperature. niestety ja tez zamowilem cos w zimie dokladnie to scolopendre i jutro dopiero dostane rano. wierze ze wszystko bedzie ok :/
    no ale skoro tam byl luz to co innego :/ dobrze ze niepolamal sie mysle ze dojdzie do siebie. tylko bez gwaltownych temperatur..

Atrax Robustus
    Guest

Ja zamowilem regalis przy temperaturze okolo 5*C i ledwiutenko przezyla. Przez 4 godziny byla w totalnym paralizu i wykonywala jedynie drgawkowe ruchy.
    To bylo przy 5*C, a teraz mam za oknem -16, wiec w zyciu bym w takich warunkach pajaka nie zamawial, tym bardziej poczta.

tetsuo
    Guest

ta zarowka to zwykla 6oW przydymiona ze sklepu,prawie ciepla nie daje,wlozylem termometr do srodka terra,jednak ma tylko 19...coz zarowke znowu wlaczylem ale zrosilem wszystko woda,nie wiem czy dobrze robie,

Uprawnienia umieszczania postów