Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Porównanie :)

ZoKoL
    Guest

Porównanie :)

Cześć, chciałbym porównać 2 ptaszniki które zakupiłem w raz z moim kumplem 16.09.2004 r. Są to B. Emilie kupiliśmy je jako L2. Po odbiorze jedna poszła do kumpla a druga domnie. Niedawno przyniusł ją domnie i wprost niemogłem uwierzyć że to te same pająki :P Dzisiaj zrobiłem fotke i postanowiłem się nią z wami podzielić ( w załączniku )

Moja ( większa ) jest po 5 wylince, kumpla przeszła zaledwie 1 i jest po 3 ...

katola
    Guest

Re: Porównanie :)

o kurna!!!!!!!! Od czego to az tak zalezy?

NeuThroN
    Guest

Heehehe zokol go napewno na sterydach tak wykarmił

Theraphos
    Guest

Pajak rosnie jak mu sie podoba ale zeby była az taka róznica (jeszcze takiej nie wiedziałem). Moze ten twój kumpel jej nie karmił albo ty jej dawałes jakies sterydy

ZoKoL
    Guest

Według mnie mogło to też zależeć od tego że ja chowałem swojego do piątej wylinki w pojemniczku po kliszy a on odrazu dał go do pojemnika na mocz ...
    Teraz tylko go przełożyłem do zdięcia

pac
    Guest

no i co z tego???? mogl ja gorzej karmic i trzymac w nizszej temperaturze.. nie ma sie czym podniecac..

Theraphos
    Guest

Ja sie nie podniecam:]

Markoś
    Guest

jak juz pac powiedzial duzo zalezy od temperatury i sposobu karmienia

ZoKoL
    Guest

Tak, zgadzam się z tym, że w dużej mierze zależy to od temperatury i sposobu karmienia. Właśnie poto postawiłem tego posta dla udokumentowania tego na własnym przykładzie

P.S Nikt tu niemuwi o podniecaniu się czy coś w tym stylu ...

Mariusz
    Guest

mam dwa kedziorki, ta sama wylinka, z tego samego wylegu.
    Oba trzymane w pojemniczkach po kliszy, a potem z pojemniku na mocz.
    prawie zawsze przechodzily wylinki w tym sammy dniu.
    W pewnym momencie przelozylem kedziorka z wiekszym apetytem do malego faunboxu.
    Na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac - przeszedl wylinke prawie tydzien pozniej.
    wniosek moze pochopny, ale mysle, ze male pajaczki nalezy jak najdluzej trzymac w pojemnikach dostosowanych do ich rozmiarow i nie przekladac zbyt szybko do terrariow - wolniej rosna.

Uprawnienia umieszczania postów