-
SKORPIONY !!!
Mam takie pytanie do osob hodujacycg skorpiony.
Sam chcialbym zaczac je hodowac i czytajac opisy zauwarzylem, ze jak sie podaje wymiary terrarium to sie podaje tylko dlugosc i szerokosc bez wysokosci !!!
Wydaje mi sie, ze tak sie podaje z tego powodu iz skorpiony nie chodza po sciankach terrarim jak pajaki bo nie maja takich zdolnosci.
Ale chcialbym sie upewnic czy mam racje i czy mozna sobie nie nakrywac terrarium ze skorpionkiem i bez obawy spac wiedzac, ze nam nie wyjdzie i nie bedziemy go musieli szukac.
z gory dzieki i pozdrawiam
garo
-
Re: SKORPIONY !!!
No jeśli terra nie bedzie miało żadnego tła to wsumie możesz nie nakrywać.
http://www.tataricus.webpark.pl
Najlepsza krajowa stronka o skorpionach.
-
Dokładnie - skorpiony nie chodzą po scianach.
-
Serdeczne dzieki za szybka i blyskawiczna odpowiedz nawet nie minelo chyba 5 sekund.
dzieki i pozdrawiam
-
serdeczne dzieki za szybka odpowiedz i za utwierdzenie mnie w mioch przekonaniach.
pozdrawiam garo
-
Ale to nie znaczy ze terrarium moze byc hyper niskie!
-
Pamietaj, ze skorpion potrafi wspiac sie na zaodwloku...
-
Dlatego mimo iż one się nie wspinają ja bym przykrył czymś terrarium np. z Androctonusem... :P
-
OK serdeczbe dzieki !!!
na pewno nakryje terrarium i nie bedzie za niskie bo 25cm wysokosci wydaje mi sie ze wystarczy. A i tak bym nakryl tylko tak pytalem z ciekawosci czy istnieje taka mozliwosc.
pozdrawiam garo
i jeszcze raz wszystkim dziekuje
-
witam, w zoologiku w Jeleniei Gorze byl kiedys imperator i siedzial on na bocznej szybie u gory, o ile dobrze pamietam szyba byla plaska, wiec albo wlasciciel sklepu go tam przykleil albo sam wlazl, ja bym jednak przykryl takie terrarium tak w razie czego.
Uprawnienia umieszczania postów