Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Wątek: STYGMATY? wybuchł?

Foxtrott
    Guest

po sekcji

"zamroziłem" go, obmyłem podejrzane miejsce. pod spodem znajdowała się niewielka ranka(nie więcej jak 1mm). nadal nie wiem co mogło ją zrobić i to jeszcze w takim miejscu:/ ten czarny punkcik widoczny na trzecim zdjęciu pod mikroskopem wygląda trochę jak skrzep ludzkiej krwi. czasem mam wrażenie, ze to puste jajeczko, ale raczej wyobraźnia mnie ponosi to chyba wszystko co mogę o sprawie na razie powiedzieć. pozostało nam główkować...

TylerPL
    Guest

Re: STYGMATY? wybuchł?

Może, jednak coś było w pojemniku, albo ktoś grał w piłkę nożną tym pojemnikiem gdzie był pająk, a on raczej w pojemniku jest poddany sile bezwładności i mógł walnąć o ściankę pojemnika co spowodowało pęknięcie... Ale to tylko moje przypuszczenie... Szkoda pająka

Foxtrott
    Guest

też myślałem nad tym, ze pjąk się poobijał, ale nikt z domowników nie odwazyłby się tknąć moich zwierzaków, raz, że boją się ich a dwa, że wiedzą jak bardzo tego nie lubię. w pojemniku nie bylo kompletnie jestem w 100% pewnien, bo podłoże było nowe a pająka nie karmiłem ostatnio(podejżewałem wylinkę).

tetsuo
    Guest

mama kurze wycierala,tracila,spadlo na podloge i odlozyla faunaboxa na to samo miejsce u mnie ciagle cos peka albo ginie

Tomek_Nie
    Guest

nieno jak by spadl na ziemie to foxtrott wyczailby bo ziemia by podskoczyla w pojemniku

morda
    Guest

A może przekop podłoże - gdzieś tam może siedzi jakiś macznik czy drewnojad... Tak dla mojego świętego spokoju

Hmm - może powstał jakiś guz/narośl, która wywarła ucisk ...

PMajdan
    Guest

Czy ktos sie spotkal z tym zeby MĄCZNIAK(NIK) zaatakował zdrowego pajaka (nie pzrechodzącego akurat linienia) i........ zabil, zadusił, zatłukł na śmierć ?

morda
    Guest

Wiesz - wystarczy jedno ugryzienie w odwłok i może być ciężko. Mi raz świerszcz pogryzł kędziora w nogę.

Foxtrott
    Guest

podłoże(kokos) na pewno czyste, bo nowe a od czasu wymiany nie karmiłem.
    co do wersji, że ktoś majstrował przy pojemniku albo zrobił coś przypadkiem to także odpada, bo ten pajączek stał w gablocie przeznaczonej tylko na zwierzaki i od reszty domowników oddzielała go szyba, której nikt oprócz mnie nie rusza.
    ...ciągle myslę i myślę i nic mi nie przychodzi do głowy:/

Shinigami
    Guest

a skad go masz?? moze cos go od srodka zerzarlo?

Uprawnienia umieszczania postów