Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Niejadowity temat o Jadowitej Stromatopelmie calceateum :-)

morda
    Guest

Re: Niejadowity temat o Jadowitej Stromatopelmie calceateum :-)

Ja takowej raz zdjęcia robiłem i jak mi wyskoczyła to nie zdążyłem jej złapać do pudełka. Szukałem jej kilka minut ale na szczęście znalazłem na dywanie. Była to taka "mrówka" po 3 wylince. Zdechłą by po kilku dniach - szkoda by jej było. Teraz mam sporego "juvenile male" - samczyk.

Shinigami
    Guest

a z ta martwica to nie jest tak ze to nie od jadu pajaka tylko od jakis tam bakteri ktore moga znajdowac sie na klach pajaka??? Woda utleniona na taka ranke nie pomoze??:P

MaChNiC
    Guest

mialem tak samo ale uciekla w slepy zauek 20cm kolo mnie w taki rog z pudelkami i wzielem ja inteligencja i sprytem hah i wskoczyla do pudelka myslac ze ucieka :P dobra nie zmieniam tematu.

CO myslicie o zastrzyku z HYDROKORTYZONEM ? hym

MaChNiC
    Guest

jasne ze uwazam , ona sie czuje bezpiecznie na moim reku hihi :P

bachus
    Guest

Korekta - zasięgnąłem źródła, zakażenie jest mało prawdopodobne, po 1 pająki to czyściochy - szczękoczółki są raczej czyste, po 2 podłoże kupowane jest najczęściej sterylne, po 3 karmówka typu świerszcze czy mączniaki nie są znane z roznoszenia bakterii. Ale przy dużym zbiegu okoliczności na szczękoczółkach mogą pojawić się jakieś bakterie, wirusy albo grzyby, z wyjątkiem bakterii beztlenowych, ale to jak mówiłem mało prawdopodobne. Już prędzej martwica może być objawem alergicznym na jeden konkretny składnik jadu, ale tego nie jest się w stanie sprawdzić.

morda
    Guest

http://pages.infinit.net/waldemar/sc1.doc - stare coś ale warto sobie przeczytać. Tak dla przypomnienia.

MaChNiC
    Guest

No a co myślicie o kroplówce tak sie zastanawialem czy cos da wypicie jej , kroplówka jest dożylnie dawana żeby szbciej działała , a jesli ją wypije ? bo posiadam kilka butelek i pilem nie raz , bo tak tez sie robi , poprostu pije ale wolniej dochodzi do organizmu.

Uprawnienia umieszczania postów