-
Re: pleśń
parzenie powinno usuną all pleśń(wiesz jakies pozostałosci strzępki, zarodniki) oczywiscie terrarium tez najlepiej wyparzyc wodą z solą, potem dobrze przepłucz jakąs letnia wygotowaną, sprawdz wenylacje, moze zastosuj kokosa posmarowanego olejem słonecznikowym(tylko bez przesady-własnie przeczytałam o tym na forum terrarium i tam tez cie odsyłam...moze pomysl o czym ozdobnym z tworzywa sztucznego jak roślinka do aquarium
-
polakieruj, a nastepnie zostaw na jakies 2-3 dni do zupelnego wyschniecia. pajakowi nic nie bedzie. wyparzenie nic nie da, plesń i tak sie bedzie pojawiala. wyparzenie tylko odkazi i usunie plesn ale nie zabezpieczy powierzchni przed jej ponownym powstawaniem. lakier to najlepsza metoda.
-
porzadnie wygotój(tylko nie rozgotuj<zart>) jak to nie pomoze to dopiero polakieruj , lakier w ostatecznosci
-
To cośik nieskutecze jak siadło po 4 tygodniach
-
a ja wam powiem ze zauwazuylem iz plesn wyskakuje bardzo szybko jak w pojemniku jest wilgonty torf a niska temp. przy 22*C to plesn mozesz miec na 2 dzien ;] zalezy jaka masz temp, mi przy ok 25*C 28*C nic nie lapie.
-
Mi raz patyczek zakwitnął po jednej nocy
Uprawnienia umieszczania postów