Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: Obalamy kolejny mit??

Mazzi
    Guest

Obalamy kolejny mit??

Witam
    No wiec co myslicie o trzymaniu pajaczka kolo kaloryfera?? Wiec mozna trzymac czy nie?? Przeciez energia cieplna emitowana przez kaloryfer jest taka sama energia jak cieplo emitowane przez zarowke. Prosze o wyrazenie swojego zdania na ten temat a ja wypowiem sie puzniej.

dr1zzt
    Guest

Re: Obalamy kolejny mit??

Kaloryfer wysusza powietrze na wior. I to nie zaden mit.. Moim zdaniem trzymanie czegokolwiek zywego (procz kota ;>) na/przy kaloryferze to pomylka.

marianex
    Guest

zgadzam sie z dr1zzt kaloryfer strasznie wysusza powietrze, ale jak bardzo chcesz trzymac przy kaloryfeze to bedziesz musiał kilka razy dziennie zwilzac torf .
    Ale lepiej zamontuj sobie lampke z zarówką 15 w i bedzie w cyc

dr1zzt
    Guest

Musialbys wlewac wiaderko dziennie.. ;-)
    A powietrze i tak bedzie suche. Taka juz natura kaloryferow.

Baku
    Guest

dopuki zapewniasz wode to jest ok : ]

Mazzi
    Guest

oczywiscie kaloryfer jest przykrecony do temp ok 25*C

Mariusz
    Guest

kaloryfer wysusza powietrze duza powieszchnią, przy odpowiednim zwilzaniu, pewnie by spełnił swoją rolę

Mazzi
    Guest

ja trzymam swojego smitha pzry kaloryferze i wszystko jest ok. Temp jest ok a co do wilgotnosci to jest dobra i w cale nie wysusza sie tak szybko. Pajazka podlewam ok raz na tydzien. O ile mi wiadomo zimne powietrze jest powietrzem suchym i bardziej wysusza niz cieple powietrze.

X_v_X
    Guest

JA trzyamałem przy kaloryferze hodowlę młynarka. Gdy na dworzu temperatura gwałtowanie spadła o kilka stopni, od razu kaloryfery zaczęły mocniej grzać i całą hodowlę szlag trafił :]

Mazzi
    Guest

tak ale jak juz pisalem kaloryfer sie przykreca do ok 25* wiec jesli nawet zacznie mocniej grzac to nic sie nie stanie

Uprawnienia umieszczania postów