Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: jakie terra dla vegansa L6??

Mieszany widok

dash
    Guest

jakie terra dla vegansa L6??

Jakie terrarium bedzie odpowiednie dla b. Vegansa po 6 wylince (L6)
    Czy moge go już wsadzić do terrarium dla dorosłego pająka (20x30x20)????
    A może lepszy bedzie jakiś faunabox???
    (dajcie jakieś linki ze sklepami z fauna boxami)

Nieweim bo tu ludzie piszą ze niektórzy nadal trzymają np.L5 w pojemniku na mocz.

Ja w takich trzymam 2 kedziorki L2 i L3.(oczywiście osobno).

pomocy.czekam na odpowiedz.

tak a propo ma ktoś vegansy L6 na sprzedarz??

M.I.R.A.S.
    Guest

Re: jakie terra dla vegansa L6??

www.biofil.pl , a pająki takiej wielkości trzymam w pojemnikach na żywność , są w supermarketach. Mozesz wziąść pudełko po sałatce.

Jachyr1
    Guest

L6 to za wczenie zeby wkladac do terra o wymiarach dla doroslego pajaka! Moj najmniejszy kedziorem L8 jest jeszcze w faunboxie i mysle ze jeszcze na 1 wylinke tam przejdzie i przelorze do do normalniego terra. A tobie radze tak jak M.I.R.A.S wstadz do pojemnika po salatce. pozdrawiam

Mefisto
    Guest

Nie ma takiego ptasznika jak B. Vegans. Prawdopodobnie Ci chodzi o B. Vagans.

chrzanu
    Guest

moim zdanie nie jest zaw cześnie, możesz go już włożyć do terra 20x30x20, pająk się zaklimatyzuje na stałe, ja swojego vagansa mam w jeszcze większym terra tylko co prawda ja mma samice L9/L10

tetsuo
    Guest

Ja mam takiego ptasznika na sprzedaz http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40163900 pozdrawiam

Archie
    Guest

raczej juz nie masz na sprzedaz :] a wogole co to za pomysl wrzucac pajaka do terrarium przy wielkosci L6 :| moj L6 moze ma z 3,5-4cm z nogami :|. Wg troche za malo :| tzn nic pajakowi nie bedzie no ale nie wystarczy Ci pojemnik na mocz ? :/ to kup sobie w biofilu takie specjalne plastikowe pojemniki (walce) ! po co terrarium od razu.
    Poczekaj :P pajakowi sie nie pali z pewnoscia.

Mariusz
    Guest

.. za duzego doswiadczenia moze nie mam, ale z tego co zauwazylem, to pajaczki lepiej sie czuja i rosna w mniejszych, dostosowanych do wielkosci pojemniczkach.
    Nie potrzebuja dodatkowego schronienia, latwiej im znalesc pokarm i budowac pajeczyne. Pajaki nie musza sie przeciez wybiegac...
    Innym powodem dla ktorego nie warto dawac wiekszego pojemniczka - jest oszczednosc miejsca i pieniedzy - pajaczek moze niekoniecznie dorosnac do wielkosci swojego terrarium, albo bedziemy musieli sie go pozbyc, ewentualnie moze przeciez zdechnac
    .. decyzja nalezy do Ciebie, ale chciales porady wiec sie dziele moim doswiadczeniem

PLU
    Guest

Moim zadaniem poszukaj Faunaboxu na allegro w sprzęcie do terrarystyki tam znajdziesz odpowiednie terra jak chcesz a jak nie to Faunaboxa sobie kup pająk ten jest jeszcze za mały i nie będzie wychodził z nory w takim terra. Średni Fauna wystarczy

P.S. W sklepach internrtowzch przedrożysz sprawe

Poydro PLU

ketnip
    Guest

hahaha dobre a czego ma nie wychodzić, spoko mozesz dac takiego pajączka do takiego terra

Uprawnienia umieszczania postów