Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Wątek: Dam rade z murniuskiem?

bachus
    Guest

Re: Dam rade z murniuskiem?

thx za info
    obadam co i jak i dam linka jak powrzucam materiały

X_v_X
    Guest

Nie wiem jak wy ale ja uważam że podstawowa wersja murinusa jest dużo agresywniejsza niż odmiana Spinifer. Zauważyłem to po tym jak przeczytałem gdzieś że tak jest, co potwierdziło się też w mojej hodowli. Mojego Spinifera L8 biorę nawet na rękę, bo jest powolny i nie przejawia agresji, natomiast 2 murinusy L5 nie pozwalają nawet dotknąć podłoża w swoich mini-terra, od razu sygnalizując atak...
    Na pewno charakter u poszczególnych osobników ma znaczenie, ale na większą skalę to co piszę się potwierdza...

morda
    Guest

Przypadek...
    Tak samo mogę powiedzieć, że jeden kędzior to wariat a drugi chodzący paraliż.

robert.p.
    Guest

Baw sie dalej spiniferem,baw.Zobaczysz czy zawsze bedzie taki milusi.Przeciez morda napisal ze to to samo co murinus-wiec i ich zachowanie jest takie samo i tak samo nalezy z nimi postępowac.A pająkow nie bierze sie do rąk-nawet g.rosea moze ugrysc i to nie jest nienaturalne.Nierozwaznym postepowaniem zagraza sie sobie i innym-bo potem prasa ma o czym pisac jak ktos w szpitalu wyląduje!!Jesli ktos nie moze sie powstrzymac przed braniem zwierzat do rąk to jest tyle innych.Nawet i bezkregowcow-modliszki ,straszyki ,chrzaszcze itd.Zawsze wszystkim powtarzam-ptaszniki sa do ogladania a nie do głaskania
    Pozdrawiam Robert

morda
    Guest

Nawet G rosea może ugryźć? O tak - ja swojej boję się sprzątać 5cm pęsetą. Spokój mam jak jej sprzątam 30cm. Ram by mnie kędzior uwalił - sprzątałem mu tą krótką pęsetą (wolne bydle jak zawsze, ledwie co się rusza), a tu jak wystartował! Uderzył mnie nogami w palec a zeby poleciały na pesetę. KAŻDY pająk może bez problemu ukąsić.

Mariusz
    Guest

.. słuszna uwaga. Jak ktoś chce brac zwierzaka na rece, to może leprzy bedzie chomik?
    ptasznik to nie pies, ktorego mozna wytresowac. 100 razy moze nie ugrysc, ale jak juz dziabnie, to bez wizyty w szpitalu moze sie nie obyc - i wtedy to dopiero bedzie sensacja, jak to ptaszniki sa niebezpieczne, a tak naprawdę to niebezpieczni są ludzie (zdarza się, że sami dla siebie)

Uprawnienia umieszczania postów