Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: Dam rade z murniuskiem?

bachus
    Guest

Re: Dam rade z murniuskiem?

Dzisiaj robiłem sesję moim zwierzakom, jeśli znajdę jakiś serwer, na który można wrzucić jakieś 60 - 80 Mb grafiki to moglibyście zobaczyć m.in. przenoszenie dorosłych regalis, czyszczenie pojemnika małej h.minax, prędkość h.schmidti, speeda p.ornata itp. (jakieś 60 Mb filmików). Ogólnie praca z pająkami, czyszczenie, przenoszenie, myślę że nadało by się do "the best of...", bo sporo osób pyta o te sprawy. Problemem jest pojemność materiału.

garo
    Guest

Witam !!!
    Bez przesady troche optymizmu !!!
    Jasne, ze dasz sobie z nim rade tylko musisz pamietac, ze nie nalezy go brac do reki i wszelkie manipulacje w jego terrarium czy w tym czyms gdzie go trzymasz (pewnie pudelko po kliszy w jego przypadku L2) ograniczyc do koniecznego minimum.

Jak bedziesz postepowal ostroznie i rozwaznie to bedzie wszystko OK.

pozdrawiam garo

RAF_AL
    Guest

Dzieki wszystkim za odpowiedz. Bachus - sprobuj 250free.com - masz 250 mb z dostepem do FTP. Nie wiem tylko czy nie ma ograniczenia wielkosci 1 pliku.

Ps. Murinus zostaje u mnie, mama juz wie, zostal tylko tato a w srode wywiadowka :/

Archie
    Guest

---> Bachus !

Na YAHOO mozesz upload'owac dowolna ilosc zdjec ! !
    Ja tam juz mam okolo 200mb zdjec. Sproboj !

Archie
    Guest

Bachus no to ja Ci polecam yahoo jednak bo 250free.com jest transfer ograniczony do 250mb/miesiac + a zarazem minus ze 1plik moze miec max.=2Mb :/

X_v_X
    Guest

Murinus, a Spinifer

Murinus jest dużo szybszy od Spinifera i dużo bardziej agresywny, mimo że to ten sam gatunek tylko ciemniejszy kolorystycznie. Oczywiście wyjątki sporadycznie też się zdarzają.

morda
    Guest

Re: Murinus, a Spinifer

Murinus=spinifer.
    Agresywność to tylko cecha osobnicza.

chrzanu
    Guest

Re: Murinus, a Spinifer

niekoniecznie, zalezy wszystko od osobnika a nie gatunku. miałem przez 2 dni platusa kumpla i swojego i zauwazyłem że jego jest szybki, agresywny i pobudliwy, natomiast mój siedzi nic nie robi i w ogóle nie reaguje, zeby go przełozyc musiałem uzyc rąk bo sam nie chciał iść. czasem w gatunku "agresywnym" moze wystąpić osobnik o bardzo łagodnym zachowaniu i odwrotnie, nie raz sięsłyszało o smithim "bandycie" :P oczywiście nie mozna powiedziec że agresywne nawet te spokojne ptaszniki nie przejawaiją czasem agresji.

Mariusz
    Guest

> ... Dodam ze trzymam go w ukryciu
    > przed rodzicami - nie wiedza o nim
    >

.. proponował bym ostrzec, ze masz w domu pajęczaka, który potencjalnie moze byc niebezpieczny dla domowników. Ty możesz sobie z nim poradzić - ale może stanowić zagrozenie dla osób nieświadomych jadowitości Twojego pupilka.

Sugerował bym także konsultować swoje decyzje z rodzicami do czasu uzyskania samodzielności (nie mylic z pełnoletnością).

RAF_AL
    Guest

Dariosc chyba zapodam mu taki pojemniczek jak ty masz, w opakowaniu po kliszy juz sie przekonalem jakiego ma speeda czy wyjmowaniu resztek pokarmu.

Jeszcze raz wielkie thx wszystkim za odpowiedz!!!

Uprawnienia umieszczania postów