-
Dam rade z murniuskiem?
Wczoraj dostalem od kolegi murinusa bo sie go bal. Murin jest L2. Ja mialem doczynienia tylko z g.cala i p.irminia. Dam rade czy dac sobie spokoj?
-
Re: Dam rade z murniuskiem?
jak bedziesz ostrozny to dasz se rade
-
to zalerzy czy wtrafisz na szatana czy na spokojnego ja spinifera miałem jako 3pająka i żyje...
-
Potrzymaj go pół roku i sam zobaczysz.
-
-->RAF_AL
Mysle ze bedziesz mial problemy. Przy karmieniu bo przy zmianie lokum to nie koniecznie. Ja przenosilem Murnusa L3 dzisiaj i poprostu go wypuscilem do akwarium i pozniej zagonilem do pojemnika docelowego. Szalaje niestety i jest jeszcze maly ale za jakis czas zaczna sie komplikacje pewnie. Jesli przy zmianie pojemnika(karmieniu) czujesz paralizujacy stres to sprzedaj pajaka. Pozdrawiam.
ps. w koncu irminia tez szaleje na dobra sprawe. Moja L3 lata w kolko przy karmieniu :/ nie ma jak otworzyc pojemnika bardzo czesto!
-
Archie nie czuje stresu. Jest nawet spokojny, karmiony zaatakowal ofiare po minucie. Dodam ze trzymam go w ukryciu przed rodzicami - nie wiedza o nim
-
-->RAF_AL
Moj spinifer tez jest bardzo spokojny L3. Nie ma porownania do Murinusa. Ale to kwestia czasu
Tak jak mowi MORDA, potrzymaj jakis czas i zoabczysz jak bedzie. Tylko wiesz koncentracja na calego przy jakiejkolwiek penetracji(penseta)
-
Wiem, penseta ma 15 cm, jak na takiego maluszka chyba starczy nie?
-
pewnie. starczy. ja mam 25cm ale uzywam ja do wszystkiego. Z fizycznego punktu widzenia dlugosc ma znaczenie bo czas "biegu" pajaka wydluzy sie na tyle ze odroch (czyli np. wyrzucenie pensety) jest jeszcze mozliwy .
Tak czy siak trzeba baaardzo uwazac. Ja mam spinifera L3 w pojemniku o srednicy 15cm. W ulamku sekundy "przelecial" od strony gniazda w miejsce gdzie staralem sie uchylic pojemnik wiec na dobra sprawe nawet koncentracja moze nie wiele dac :P
wszystko zalezy od osobnika.
-
jak zrobisz z mety 200 pompek bez odpoczynku to dasz sobie rade,jezeli nie to odradzam...
Uprawnienia umieszczania postów