Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Preparowanie zwłok-brrrr...

Baku
    Guest

Re: Preparowanie zwłok-brrrr...

z szybą ??

robert.p.
    Guest

No to formaline odpuszczamy,dynks i tak jest dobry na wszystko

Baku
    Guest

tamta była moja :] : ] wychodzi na to samo tylko u mnie więcej babrania a mniej suszenia :]

robert.p.
    Guest

Pobabrac sie nigdy nie zaszkodzi

robert.p.
    Guest

z szybą,tak jak widzisz

Dark Raptor
    Guest

Widzę, że ptasznikarze też bawią się w "etap jeża", tylko za pomocą spinaczy biurowych :-)
    Solidna robota.
    Mam tylko jedną uwagę. Napisz, by nie wieszać okazów na słońcu, bo bardzo szybko wyblakną, tak samo jest ze zbiorami entomologicznymi. Dzięki temu można się nimi cieszyć dłużej.
    Mam nadzieję, że nie prędko zastosuję tę technikę.

SDY
    Guest

No spoko. Szwy swietne ci wyszly Robrcie:P Ale sam pewnie lepiej bym tego nie zrobil...

Mam pytanie: skoro zanuzasz w denaturacie pajaka zeby pozostalosci wewnatrz karpaksu i odnuzy nie gnily, to nie mozna calego pajaka (bez roscinania odwloku) wsadzic wczesniej? Wnetrze odwloka rowniez teoretycznie nie powinno gnic skoro reszta nie gnije...

A przed strata kolorow podobno chroni pociagniecie takiego spreparowanego pajaka lakierem do wlosow (lub jakims inny bo skoro deski nie blakna to pajak tez nie powinien:P). Pisze podobno bo nie wiem jak to jest z pajakami. Wiem, z wlasnego doswiadczenia, ze jesli chodzi o kraby to sie sprawdza.

daf
    Guest

No to Robert mówisz, że gablotka z szybą wyniosła cię 8 zeta?!

ketnip
    Guest

a nie mozna by całego pająka np wrzucic do denturatu? bez rozcinania odwłoka, później wysuszyć i ewentualnie od spodu odwłoku zrobić malą dziurkę i wypełnić odwłok silikonem, mozna to zrobić np za pomoćą strzykawki i igły...

robert.p.
    Guest

Dokładnie to wyniosło mnie 80 zl za 10 gablotek.Pojedynczo stolarz chciałby wiecej wiec wziełem "na zapas"

Uprawnienia umieszczania postów