-
Re: Preparowanie zwłok-brrrr...
-
robert a powedz mi jak mi padnie ptayczak np. rogaty to jak myslisz jaka metode wybrac tak jaku ptasznikow z samica czy samcem ???? z gory dzieki a moze znasz jakas inna metode co do tych owadow ?
-
Patyczaka nie tnij bo ci i tak nic nie wyjdzie,tylko go rozflaczysz i tyle.Mocz pare dni w denaturacie a potem susz,tylko w wyzszej temp i z przewiewem zeby szybko wysechł,bo inaczej straci kolor
-
-
dobrze ze znalazłem tego posta chociaż i tak nadhu i albopilosum sa zakopane ale pewnie jesce bede mial okazje wypróbowac choć mi sie z tym nie spieszy .pozdrowienia
-
Jak są przyczepione łapy tego pająka w gablotce? Pisałeś, że głowotułów przyklejasz klejem od dołu, a jak łapy się trzymią?
-
Tylko głowotułow jest przyklejony.Nie ma potrzeby kleic nóg bo klej wyłazi i brzydko to wygląda.Jak jest dobrze rozłozony to nogi w naturalny sposób dotykają podłoza i jest ok.
-
Wszystko będzie ładnie jeśli ta ramka z pająkiem będzie leżała płasko. Jeśli chciałbym ją na przykład powiesić na ścianie to nieprzyklejone nogi na pewno nie będą już tak dobrze rozłożone.
-
Wysuszone nogi są całkowicie sztywne.Tak jak sie zasuszą tak bedą juz na stałe.Suszyłem wiele pająków i wiem ze mozna gablotke połozyc w jakiejkolwiek pozycji a i tak bedzie ok.Zresztą wysusz pajączka to wtedy zobaczysz-jest on całkowicie sztywny wiec jak cos moze odstawac?
-
O tym, że jest aż tak sztywny nie wiedziałem, więc bardzo dziękuję za wytłumaczenie
Uprawnienia umieszczania postów