-
Re: ostry dyzur .
kurde panowie.. czy Wy tez cala noc nie spicie?? bo ja mam juz oczy na zapalkach..
-
Jak ma zrobic kokon to zrobi,a jak nie to nie.To jest jak przeznaczenie, karma czy jak to nazwiemy.Wiadomo ze każdy mysli że jego samica zrobi kokon.To normalne.Ale nie ma sie na to wpływu.A jakos nie wierze zeby leczona samica dała kokon.Jak bedzie chora to go nie zrobi i tyle.Za duzo widziałem zdechlaków zeby myslec ze u bezkregowców da sie cos leczyc jak grype u ludzi-bez sladu.Kazde schorzenie na nich sie odbija na stałe.Poprostu są już naznaczone piętnem smierci.To tylko robale.jakbysmy tego nie rozpatrywali-czy kosztują 2 zł czy 500 zl to tylko robale-
jak swierszcze.A czy ktos zastanawia sie nad smiercią swierszcza?
-
-
i za to cie lubie
Pozdrawiam Robert
-
Porównanie żarcia (świerszczy) naszych pupili z nimi samymi to już lekka przesada. Zgadzam się co do tego, że nie ma co kupować chorych "robali", co innego jednak jak naszemu pupilowi zdarzy się wypadek to można coś próbować pomagać. Najlepiej jednak pozostawić wszystko naturze.
Co do twojej metody Baku z usypianiem pająka CO2 to raczej szybciej go w ten sposób uśpisz na zawsze. Podobny efekt uzyskasz jak pozbawisz go w terrarium wentylacji na jakiś czas. Usypianie (znieczulenie ogólne) u ptaszników nie ma też takiego znaczenia jak u ssaków. Nie ten system nerwowy to i nie ten ból co u nas.
Co do ratowania pająków z wadami genetycznymi lub czekanie na kokon od nich to już stanowcza przesada.
-
Mnie zastanawiaja antybiotyki - to takie dla ludzi? Jezeli tak, to jakia masz pewnosc, ze na ptaszniku zadzialaja prawidlowo, lub czy zadzialaja w ogole? A ten gips - hmm, jak wypala bakterie, to moze wypalic dziure w pajaku... I super glue... Nie wiem, jaki ma dokladnie sklad, ale kropelka chyba bylaby zabojcza - ten klej wytwarza cieplo... Jak kleilam z mezem plastikowe plytki i dotknelam kropelki, to myslalam, ze mi dziure w palcu wypali.
Baku, nie odbierz tego posta jako atak - ja sie po prostu zastanawiam. Moze ktos mi odpowie, bo zwyczajnie ciekawa jestem...
-
Jesli chodzi o Super Glue, to czytalem, ze jest bardzo pomocny. Sam nie stosowalem, ale paru znanych hodowcow go uzywa.
-
A z tymi roztoczami ? Ktos probowal przemywac woda z mydlem ?
-
Czyli jednak pomysl z mascia przeciwgrzybicza nie jest taki zly. Zwykle doradzalem go w ostatecznosci, gdy pajak ma duzo czasu do przeczekania na wylinke, a plesn jest juz rozwinieta.
Dzieki za posta
-
Po co zyc i tak sie kiedys umze?????
Po co sprzatac jak i tak sie pobrudzi???
Nie bardzo rozumiem Twoja postawe.
Uprawnienia umieszczania postów