-
-
Re: co to za pajderek? bo nie wiem :(
Pooglądaj na www.arachnoboards.com.
Co do pająka to pewnie jakiś Ornithoctoninae albo Selenocosminae :P .... (po zdjęciu nie da się zidentyfikować pająka).
-
nie da sie oznaczyć po zdjęciu , w thailandzkich pająkcach jest to szczegulnie trudne...
moze to być jakiś z haplopelm , cyriopagipusów duzo ich tam ,, jeśli chodził sobie to raczej ten drugi ,,, haplopelmy , nawet samce są norkowe a cyriopagopusy nadzewne ... :]
-
dzieki Pajak to chyba Haploperma minax - wiedzialam ze skads znam te prazki na tylku... kurde pierwszy raz qzin powiedzial prawie prawde.. tzn ze jadowita bestia, z tym ze oczywiscie przekoloryzowal ta jadowitosc...
A punkt 2 juz znalazlam dzieki teraz tylko znalezc to czego tam dokladnie szukalam
-
nie bądz taka pewna ,, nawet jak jest podobne to masz jakieś 1% szans ze trafisz :P:P:P:P
-
no 100% pewnosci nie mam ale znalazlam pare fotek H.M i dalam qzynowi do wgladu czy toto, wkoncu sie przygladal dosc dokladnie (wiedzial ze jak nie zapamieta najdrobniejszych szczegolow to go wykastruje i za rok ma mnie w plecaku na next wycieczke hahaha)
-
Duza ta hapopelma wrecz olbrzymia, albo takie zludzenie. Na poczatku myslalem ze to palec i jakas mala versicolorka :-).
p.s.
Widze ze kolezanka chyba zna Michala Zalewskiego "lcamtufa"
Pozdrawiam.
-
porównajcie odwłok tej haplopelmy minax i tamtej ze zdjęcia wyżej mozna powiedzić ze są identyczne
-
niech patrzy na ornament karapaxu i odnuzy ,,,
-
Minax jest calutka czarna. Jak toner do ksero :P Nie ma żadnych tak widocznych ornamentów. Innymi słowy to może być jakaś Haplopelma sp. I albo ja daltonista jestem albo ten pająk na zdjęciu na górze ma niebieski połysk. Może to Cyriopagopus sp. "Singapore blue" ?
Uprawnienia umieszczania postów