-
Re: Ozywienie forum - co w terrariach nam wyrasta ;)
z podlozem,z powietrza?Czasem jak maszkorzenie z lasu w terra to na nich grzybnia trafia do terrarium.Nigdy nie robilem zdjec ale okazy sa niezle czasem
-
Z podlozem to watpie, w koncu ma wlokno kokosowe. Z powietrza hmm, ciezko chyba. Zarodniki grzybkow to nie zarodniki roslin, maja inna budowe i sa dosc "ciezkie". Watpie, czy wiatr bylby w stanie poderwac zarodniki w ich 3cm locie z blaszek na ziemie, przeniesc przynajmniej kilkadziesiat metrow i wrzucic przez okno prosto do pudelka z pajakiem, ktory ma wentylacje z ok 4mm dziur.
-
A jednak-grzybki rosną.A skąd i jak?To raczej sprawa drugorzedna.Zresztą te kapeluszowe raczej ptasznikom nie zaszkodzą.Nieraz je mialem w terrarium i nic sie nie dzialo.To nie plesn-ta to potrafi skutecznie zabijac
-
Ale zacikawilo mnie, skad sie tam wziely. Wlokno kokosowe to samo co u innych, a gdyby przylecialo przez okno, to raczej zzrodiki powinny powpadac do faunaboxa z Vagansem od gory, ktory stoi na pudelku z blondi, niz wlasnie do niej przez dziury zrobione szpikulcem do szaszlykow w bokach pudelka po sledziach czy tam makrelach
-
w boxie za mala wilgotnosc pewnie.A w pudeleczku w sam raz dla grzybkow.A wlokno kokosowe jest czyste wiec konkurencji nie mają.
-
no nieźle... heh jeszcze tyle pleśni naraz nie widziałem Awikularia jak to zrobiłaś że taka pleśń wyrosła :>? pozdr.
-
a może to grzybki halucynogenne?
-
Halucynki tak nie smierdza jak to ustrojstwo ;]
-
Żałuję, że nie mam cyfrówki, pokazałbym wam moje okazy, np. teraryjna koniczyna samosiejka
-
no takie grzybki to mam czesto.. ostatnio padl rekord i wyrosly 4 obok siebie..
Uprawnienia umieszczania postów