-
Re: Plec dwoch Poecilotherii
Mój dorosły samiec regalis jest bardziej wybarwiony, z wierzchu fakt - szarobury, ale od spodu wzór jest wyraźny i jaskrawy, więc tym bym się nie sugerował.
-
No dobra, dobra, oba te pajaki to samice ;P
Dlatego nie lubie poznawac plci "od spodu"; wole sprawdzic wylinke .
I przyznam sie, to byla malutka prowokacja .
-
no to ładnie nawet ani jednego nie trafiłem
-
Wiedzialem ze to tylko zabawa .Nie sadze zeby w Twojej hodowli byly tak duze pajaczki o nie ustalonej plci,wiec od poczatku wykladalo mi to na malutka prowokacje.Zgodze sie ze tylko wylinka daje 100% pewnosci co do plci.Ale od spodu tez duzo widac,jednak zdjecia nie zawsze wszystko dobrze oddaja.Wole popatrzec "na zywca" a najlepiej jak jest kilka szt tego samego gat.w podobnym wieku.
Wtedy od razu widac roznice,szczegolnie jak sie latarką troche podswietli.Ale pomylka zawsze jest mozliwa.
-
Oczywiscie Robercie, masz racje. Ale juz mi kilka razy zdarzylo sie rozpoznac "bankowe" samice (znaczy nie mi, ale rozpoznawal mi tzw. spec - nie mialam powodu nie wierzyc). I z tej 100% samicy "od spodu" wyłaził piekny samiec .
Od razu przepraszam za mala prowokacje. Ale przynajmniej mozna sie bylo w jakims tam stopniu sprawdzic .
-
No to całkiem nieźle mi wyszło fasciate określiłem jako samicę a regalisa jako niewiadomo)
Tylko proszę mi nie mówić, że ten post o dwóch samicach to kolejna prowokacja
Uprawnienia umieszczania postów