Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: sila jadu

kagetsu
    Guest

sila jadu

witam. mam dwa pytania:

1. czy istnieje jakis gatunek ptasznika , ktory naprawde moze spowodowac zgon u zdrowego czlowieka? czy jest cos mocniejeszego od ornaty i stromatopelmy? a jesli tak czy jest to dostepne w polsce

2. czy mozna kupic w Polsce skakuny? te z duzymi oczkami , jak np. portia ;P

ThX !!

TylerPL
    Guest

Re: pytanka - dwa

1) Praktycznie każdy ptasznik może spowodować zgon jeśli jesteś uczulony na jad pająka. A z tego co wiem to zawyczaj kończy się to po prostu bardzo dużym bulem, mdłościami itp. Było dość niedawno

2) Może w lato sam sobie takiego zławiesz, ja je często wisze na swojej furtce... A czy można kupić to nie wiem, na allegro nigdy nie było.

Mefisto
    Guest

1. Na chwilę obecną taki gatunek nie jest znany.

2. Portii nie kupisz, a przynajmniej nie słyszałem. Innych skakunów jest od zatrzęsienia.

morda
    Guest

Podobno zmarł ktoś w wyniku powikłań po ukąszeniu jakiegoś Chilobrachysa. W ranę wdała się gangrena. Tylko tyle napaisali. Sam jad na pewno nie zabije zdrowego człowieka.

ketnip
    Guest

2. Skakuny są pod ochroną!

morda
    Guest

? Które ?

ketnip
    Guest

z tego co wiem to wszystkie skaczące w polsce sa pod ochroną

morda
    Guest

Z pająków w Polsce chronione są Atpus sp., tygrzyk paskowany, poskocz krasny i jeden gatunek skakuna (arlekinowy?).

ketnip
    Guest

cholera morda nie jestem pewien.... moge pisać bzdury bo psy dzisiaj mi mandat wlepiły i jestem troche wku..r.......

Uprawnienia umieszczania postów