-
Re: PILNE --> Terra dla P. Murinusa
Ja mam otwieranie z boku suwanymi drzwiczkami.Jeśli dobrze się je zamknie to jest chyba najlepsze rozwiazanie.Wcale nie musisz pchać paluchów do środka, a uciec nie ucieknie bo zmusisz go do przejscia na druga strone terra i po problemie.Ma mniejsze pole ucieczki.
-
Ja sugeruje otwierane od góry, sam będe takich używał. Oglądałem dużo rodzajów ale te otwierane od góry są najlepsze i najbezpieczniejsze!
-
OmeN napisał(a):
> Ja sugeruje otwierane od góry, sam będe takich używał.
> Oglądałem dużo rodzajów ale te otwierane od góry są najlepsze i
> najbezpieczniejsze!
>
Moim zdaniem otwierane od gory sa niepraktyczne np przy przenoszeniu pajaka.Mam doroslego samca vagansa w takim terra i jest spory problem z jego przenoszeniem.Poza tym nie wydaje mi sie ,zeby byly praktyczne przy pajakach nadzrewnych,ktore robia sobie gniazdo np. u gory.Ja osobiscie preferuje terra z szybka wysuwana do gory - na prowadnicach.Latwo sie w takim terra manipuluje,bo nie trzeba calej szybki do gory podnoscic :] tylko tyle zeby sie peseta znmiecicila -jakies 2 cm.
-
murinus nadrzewny .. no ladnie
-
JA UZYWAM TYLKO TERRA Z PRZESUWANYMI SZYBKAMI UCHYLASZ SOBIE KAWALEK I ROBISZ CO MASZ ZROBIC AI NIE LEZY CI ZADNA SZYBA NA RECE ANI TRZYMAC JEJ NIE MUSISZ A JAK COS SIE DZIEJE TO SZYBKO DRUGA REKA ZASUWAM SZYBE I JEST SPOKOJ. OTWIERANE DO GORY TEZ MI SIE NIE WIDZI BO TEZ MUSISZ TRZYMAC TA SZYBE BY CI NIE ZJEZDZALA NA REKE
-
ja mam wszystkie przesuwane w bok na prowadnicach, jest to bardzo praktyczne rozwiązanie
-
Już kupiełem. Otwieranego od góry nie było więc kupiłem drugie takie samo jak u mojej Bohmei tj. ze szklanymu drzwiczkami przyczepionymi na sylikon. Może nie jest to jakaś zachwycająca jakość mocowania "drzwiczek" ale u Bohmei się sprawdza i mam nadzieje że u murinusa też się sprawdzi. Sam pajączek przyjedzie do mnie w piątek konduktorską.
Pozdrawiam i dzięki za odpowidzi!!!
P.S. Kupiłem poidełko do terra i jeszcze chce jakiś korzeń. Polecacie coś jeszcze? ale raczej nie żywą roślinkę, bo będzie raczej kołopot z utrzymaniem jej małej wilgotności i podlewaniem ogólnie...
-
to kup jakies sztuczne, nie chce robic reklamy ale w biofilu maja spoko sztuczne roslinki - sam kupowałem
-
a ja mam normalne dla swojej poecilotherii otwierane na boki i nie sprawia mi narazie zadnych probolmow, a pajak sie zaczal dzis stawiac ;]].
Pozdrawiam.
Uprawnienia umieszczania postów