Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: PILNE --> Terra dla P. Murinusa

TylerPL
    Guest

PILNE --> Terra dla P. Murinusa

Jakie terra dać dla P. Murinusa. Chodzi mi tutaj o sposób zamykania. Od góry, od boku (przesuwane szyby, czy takie otwierane 1 skrzydło?). Proszę o sugestie. Sprawa pilna bo jutro po szkole od razu kupuję...

chrzanu
    Guest

Re: PILNE --> Terra dla P. Murinusa

przesuwane raczej nie, ja osobiście bym proponaował otiwrane od góry, zawsze używam takich terra, a jeżeli chodzi o przesuwane to też od góry, a nie od boku

Yeter
    Guest

Także używam otwieranych z góry, (zawsze jest czas na zamkniecie terra kiedy pajak biegnie po scianie) i uważam to za dobre rozwiązanie.

Daro lamparci
    Guest

ja mam otwierane do góry jak narazie sprawuje sie dobrze

ironkapela
    Guest

Trudno zdarzyc przed biegnacym murinusem

TylerPL
    Guest

Na jakiej podstawie to mówisz ironkapela? Przecież nie masz Murinusa. A co do zamykanych od góry, to jaki jest sposób zamknięcia? Możecie dać jakieś zdjęcie terra?

Chodzi to tekie otwierane "od góry"?

chrzanu
    Guest

nie nie nie, to zdjęcie przedstawia otwieranie DO góry, a nam chodzi o otwieranie OD góry czyli masz jakby drzwiczki na silikonie lub zawiasikach, tak jabyś szfe przewrócił i otwierał drzwi do góry. to zjdecie pokazuje wysuwana szybe, a mi chodzi o otwieraną.

Yeter
    Guest

Hehehe Iron ciezko ciezko, ale licza sie ulamki sekund.
    W załączniku jest cos o co mnie i Chrzanu chodzi.

ironkapela
    Guest

Chyba mnie zle zrozumiales. To co powiedzialem miales potraktowac jako zart. Ja osobisie nie posiadam murinusow, lecz maja je moi znajomi wiec rowniez moge cos na ich temat powiedziec.

bachus
    Guest

Ja mam wszystkie 4 typy, otwierane DO GÓRY jest trochę niewygodne przy obsłudze, jak trzeba ręką trzymać klapę np. przy nawilżaniu, podobnie otwierane OD GORY. O przesuwanej górnej klapie nie wspomnę, niewygodna i uciążliwa. Za najwygodniejsze uważam terra ze ściankami przesuwnymi z boku, sprawdzone u mnie na haplopelmach i poecilotheriach, więc raczej bardzo szybkich pająkach.

Uprawnienia umieszczania postów