nie znam się w ogóle na skorpach więc mam takie pytanie: czy one tak jak ptaszniki użądzają sobie głodówki i nie martwić sie że nie jedzą?? no i czy zjedzą padline??
nie znam się w ogóle na skorpach więc mam takie pytanie: czy one tak jak ptaszniki użądzają sobie głodówki i nie martwić sie że nie jedzą?? no i czy zjedzą padline??
Zjedzą, zjedzą.
http://www.tataricus.webpark.pl
no jak beda głodne to zjedza
ok a czy każdy skorpion może żyć na torfie?? czy tylko na określonych podłożach??
Tak samo jak ptaszniki. Do tego młode skorpiony zwykle jedzą mniej często niż młode ptaszniki.czy one tak jak ptaszniki użądzają sobie głodówki i nie martwić sie że nie jedzą??
Najdłuższy post odnotowany w mojej hodowli to 12 miesięcy w wykonaniu samicy Hadogenes troglodytes (dorosłej) i 9 miesięcy u dorosłego samca Heterometrus longimanus (po zjedzeniu dwóch osesków).
Większość skorpionów nie gardzi świeżą padlinką.no i czy zjedzą padline??
Wszystko zależy od gatunku, a co za tym idzie miejsc występowania. Jaki konkretnie gatunek masz na myśli?ok a czy każdy skorpion może żyć na torfie?? czy tylko na określonych podłożach??
właśnie w tym problem że nie wiem co to za skorpion zobacz mój przed ostatni post "co to za skorpion"
Jeśli u swojego skorpionka zauważysz kształt liry – jak na zdjęciu – to jest to na pewno skorpionek z rodziny Buhidae.
Jest to co prawda bardzo liczna rodzina, lecz większość z nich (a już na pewno te zbliżone ubarwieniem do Twojego) można trzymać w warunkach takich jak dla Buthus occitanus (poczytaj opis).
Twój skorpionek wygląda identycznie (na tym zdjęciu oczywiście) jak moje B.occitanus z tunezyjskiej populacji po 3, 4 wylince.