-
jadowity ------->>>>>>> niejadowity
mam pytanie czy ktos wie jak sie przeprowadza "odjadowywanie" (to chyba sie tak nie nazywa ale mam nadzieje ze wszyscy rozumieja o co mi chodzi) zwierzat- pajakow? jak pozniej taki pajak zyje, jak zabija swa pozywienie, a moze martwe dostaje??
odrazu informuje ze nie mam zamiaru zadnego z mych pupili tak okaleczyc pytam z czystej ciekawosci
-
Re: jadowity ------->>>>>>> niejadowity
Taki pajak nie zyje, nie zabija pokarmu i raczej takie cos nie istnieje z tego co wiem... no ale trzeba poczekac na madrzejszych:P (to tak jak z tym mitem o wyrywaniu zebow jadowych :[)
-
Tak jak powiedzial OSWALD odjadowywanie pajakow nie ma sensu. Juz kilka razy bylo na forum o "wyrywaniu"pajakom zebow jadowych. To jest zwykle okaleczanie pajaka i skazywanie go na smierc glodowa, gdyz pajak nic nie upoluje
-
czyli u pajakow jest to wyrywanie zebów- okropne(sam mialem to 2 razy w zyciu robione wiec wiem) a jak z np. weżami??
-
jak by ktos odjadowił pająka to poprostu dokonał by jego eutanazji
-
Wyrwanie pajakowi zebow zakonczy sie dla niego bankowo smiercia. Takich praktyk nigdzie sie nie prowadzi i nie bedzie prowadzic.
Zreszta byly juz przypadki, ze pajak stracil zeby podczas wylinki. Hodowca musial sie naprawde mocno wysilic, aby karmic go jakimis papkami z owadow.
A wiec odpowiedz na pytanie z topica brzmi: nie :]
-
Wezom usuwa sie gruczoly jadowe. Wtedy pozostaje tylko podawanie martwego pokarmu, to znaczy ze musisz machac wezowi myszka, on ja dziabnie, wtedy ty ja kladziesz on mysli ze ja zabil i ja zjada.
-
chodzi tu o wycięcie ptasznikowi gruczołów jadowych. Wtedy kazdy pokarm trzeba kroić lub podawać małe (martwe) części. I gruczoły trzeba by wycinać co wylinkę.
-
Dokladnie.
Wylinka to nie tylko pare procesow zewnetrznych i nowe wdzianko, ale takze szereg zmian wewnetrznych w organizmie.
-
Chrzanu - a co z enzymami trawiennymi?
Czasem ptasznik traci zęby przy wylince i zwykle nie jest to wyrok. Moja gienia wyliniała i miała zregenerowane ząbki.
Uprawnienia umieszczania postów