-
Re: Dlaczego nie chodzą po wannie??
Wanna byla spryskana dodatkowo woda :P Poza tym ta emalie otrzymuje sie podobnie jak szklo tzn emealia jest proszkiem,a dopiero po wypaleniu w wysokiej temp. uzyskuje szklista powierzchnie :]Wiem,bo jakis czas pracowalem w zakladzie emalierskim :]
-
Wydaje mi się, że przenoszenie w wannie nie ma uniemożliwić pająkom wspinania się, tylko umożliwić nam lepszą kontrolę i ułatwić ewentualne złapanie. Jeżeli mamy do czynienia z szybkim pająkiem, to lepiej nie przenosić go na biurku. A pająki po czystej wannie wspinają się słabiej.
-
Moja samica P.Murinus chodzi po ściankach wanny i nic mi o ty nierwieadomo że pająki niechodzą po ściankach wanny
.
-
Zobaczecie że jak kątnik wpadnie do wanny to siedzi tam dopóki jakis >porządny czlowiek< go nie wypuści (ewentualnie wciśnie miedzy kratke odplywu) wiec chodzenie po czystej emalii jest utrudnione.
Nie wiem jak jest z ptasznikami bo niestety mam wanne akrylową po której pająkom chodzi sie bez wiekszych problemów
-
Moze jeszcze napisze ktoś książkę pod mrożącym krew w żyłach a tym samym niezmiernie interesującym tytułem: "Dlaczego pająki nie chodzą po wannie ?"
-
Iguana podziemne i naziemne ptaszniki chodza slabo lub tak sobie, natomiast nie zauwazylem, by nadrzewnym sprawialo to jakakolwiek trudnosc.
-
specter bo ty masz wanne z drewna a my tu mowimy o takich innych
pozdro dla specta!!!!!
-
A gdzie to napisalem ,ze nie chodza ??? 0_0
-
Dzięki Specter za odpowiedz wyjasniajaca mi wszystko.
A pytałem sie bo moj kolega powiedział ze pajaki w ogole nie wspinaja sie po wannie
-
Z drewna ? No ladnie ;> Raczej wywnioskowalem to z tego, ze przy przekladaniu tych co agresywniejszych pajakow, lub przy laczeniu szybszych, u ktorych samica wykazuje agresje co do samca. Lividum nie byla w stanie wspiac sie na scianke wanny, a Irminie z powodzeniem kopulowaly na scianie wanny ;>
Uprawnienia umieszczania postów