Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: Rozmnazanie dla poczatkujacego ;)

RAF_AL
    Guest

Rozmnazanie dla poczatkujacego ;)

Byc moze juz niedlugo zaczne proby z rozmnazaniem pajakow (o ile rodzice pozwola ). Chodzi mi o to co latwo sie rozmnaza i nie daje zbyt duzej liczby potomkow . Mozna sprobowac od p. irmini czy cos jest latwiejsze?

Bocieq
    Guest

Re: Rozmnazanie dla poczatkujacego ;)

Hmm skoro twoja irminia jest L5 to jescze dłuuugo poczekasz zanim ją rozmnozysz A jak chcesz cos łatwiejszego i tanszego to sobie kup parke kedziorow :P ale one dają duuuuuzo potomstwa :P

RAF_AL
    Guest

Wiem. Troche poczekam, ale irminia nie daje tak duzo potomstwa jak kedziorek

SPeCTeR
    Guest

Murinusy sa latwe w rozmnozeniu i daja malo potomstwa, ale to pajaczki dla dosc zaawansowanych hodowcow.

RAF_AL
    Guest

Ale jezeli sie ich nie drazni bez powodu to chyba nie ma problemu :P

SPeCTeR
    Guest

To nie tak, ze sie drazni i nie ma problemu. Dla nich draznienie to otwieranie terra, zeby podac pokarm, moga wyskoczyc i dziabnac zupelnie bez powodu. Z tego co zauwazylem Spinifery, Red Formy, Usambara czy jak kto tam nazywa czerwone murinusy sa spokojniejsze od nominalnych ;>

morda
    Guest

Podobno Haplopelmy są bardzo łątwe w rozmnożeniu.

Na początek polecam "kędziora" (ale na kokon być może się naczekasz, ja czekałem 8 miesięcy). Murinusy są jednak chyba najłatwiejsze, 1.5 miesiąca i kokon.

RMXUS
    Guest

podchodzisz do tego zbyt rzeczowoto nie zabawki)
    - a moze sobie rozmnoze dzisiaj to
    -a jutro cos innego
    chodzi o to ze na to trzeba pracowac daje wieksza frajde jak sam wyhodujesz i sam rozmnozysz jakis fajny, ciekawy gat pajaka. Po kiego ci najbardziej dostepne pajaki.Doswiadczenia nabierzesz własnie hoduja, zajmujac sie pajakami a nie kupisz - pstryk i juz.
    ja mam kilka gat. po 2 osobniki i zobacze co z tego bedzie moze samica i samiec moze samiec samiec moze samiec samica i wtedy to daje satysfakcje... zreszta rob jak uwazasz.......

morda
    Guest

Dodam, że naraz kilkadziesiąt/kilkaset pająków to wielki (naprawdę) problem...

robert.p.
    Guest

Moim zdaniem p.cambridgei.Chetnie kopuluja i samica prawie zawsze robi kokon.Najczesciej w ciagu 2 miesiecy.A jak dobrze pojdzie to drugi z tego samego dopuszczenia.I mlodych jest nieduzo- ze sto kilkadziesiat zazwyczaj

Uprawnienia umieszczania postów