-
Re: przeprowadzka
Ze wszystkimi nadrzewnymi postępuję jak Koc i daf (nawet z dorosłymi). Wanna ma wiele ciekawych zastosowań, zwłaszcza dla Poecilotherii :-)
-
Ja niedawno byłem u znajomego, pokazywał mi swoją kolekcję ptaszorów i wyniknęła z tego mała pogoń po pokoju za P.regalis, bodajże L6, maluch wyskoczył z pudełka. Na szczęście skończyło się happy endem, ale skubane poza terra wydają się jeszcze szybsze
chrzanu - porada zmieniona :P (WinAce to kopalnia dobrych porad, polecam :P)
-
pojemnik - kieszen - pojemnik... :>
trzeba minimalizowac ryzyko...
-
No poprostu - kazdym mozliwym sposobem byle by podopieczny nie dal nogi. Stawiam na Twoja pomysłowosc. Wiesz sa takie fajne przyrzady o nazwie NIPPI - nie probowalem, ale ludzka fantazja nie zna granic:P
-
pudelko -> terra
wsawiasz pudelko do terra otwierasz i albo czekasz albo pedzelkiem go wypedzasz-trzymaj dzwiczki tylko aby jak cos szybko je zamknac-tylko reke pierw wyjmij.
Terra -> pudelko
ja uzywam butelki 1.5 l rozcietej w poprzek. pierw wywalasz go z gniazda- nie marw sie jak je zdemolujesz a nawet ulatwi ci to zadanie, nastepnie albo nakrywasz pajaka albo zaganiasz go do butelki, pajaki uciekaja raczej do gory wiec trzymaj butle denkiem do gory, jak sie pajak uspokoi to wyjmujez go z butla z terra. nastepniemusisz go przelozyc do pudla- postaw butle na denku przykryj od gory podelkiem i popukaj w dul butelki aby sie na gore przemiescił jak wejdzie do pudelka to szybko zmykasz.
Z trynim dasz sobie rade-nie sa taki straszne
-
ten temat byl poruszany 500 razy na forum :/
-
Nie wierzcie za bardzo w mozliwosci swoich wanien. Mi uciekla niegdys P.irminia po wannie :/
Uprawnienia umieszczania postów