Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Podziemne

Mieszany widok

Markoś
    Guest

Podziemne

mam do was pytanie ktore ciagle chodzi mi po glowie a mianowicie chodzi mi o to czy wszystkie podziemne ptaszniki tak wolno rosna czy tylko C.Crawshayi nalezy do tych wolno rosnacych z gory dzieki

SPeCTeR
    Guest

Re: Podziemne

Crawshayi jest chyba rekordzista, jesli chodzi o powolnosc wzrostu :]

Markoś
    Guest

co do Crawshayi to ja wiem bo mam go od wrezsnia a wylinial mi tylko 2 razy i strasznie malo je ale za to jak urosnie bedzie co podziwiac

daf
    Guest

Markoś napisał(a):

> co do Crawshayi to ja wiem bo mam go od wrezsnia a wylinial mi
    > tylko 2 razy i strasznie malo je ale za to jak urosnie bedzie
    > co podziwiac
    >

Jeśli to bedzie samica.

Markoś
    Guest

daf wlasnie mi chodzilo o samice tylko zapomialem dopisac

Awikularia
    Guest

Niekoniecznie wolno rosna. Haplopelmy maja dosc szybki przyrost. Z tego co wiem, to C. crawshayi rosnie najdluzej z podziemnych.

robert.p.
    Guest

A czy pare lat to dlugo?Ptaszniki to nie swierszcze i w miesiąc trudno sie mlodych doczekac.Zobaczysz jak to zleci i w koncu nawet crawshai bedzie wielki(oczywiscie samica)A szybsze są hysterocratesy-2,5 roku i samiczka juz gotowa do mnozenia.A moje 3 letnie crawshai-coz dopiero7 cm rozpietosci nog.No i oczywiscie haplopelmy tak jak Awi. pisze tez są szybsze

tomash_k
    Guest

Markoś napisał:

"co do Crawshayi to ja wiem bo mam go od wrezsnia a wylinial mi tylko 2 razy i strasznie malo je ale za to jak urosnie bedzie co podziwiac "

Tak? Jak sie martwisz powolnym wzrostem Crawshaya to zobacz w moim profilu w notkach dot. moich pająków kiedy one liniały... I co ja mam powiedzieć?

W sumie martwie sie tylko Emilią.. od sierpnia brak wylinki a odwłok dośc chudy i nic od 2,5 miesiecy nie jadła...

morda
    Guest

Najszybciej z moich doświadczeń rosną Hysterocratesy. Moja Haplopelma lividum linieje mi średnio co 4 miesiące (jest teraz około 10 wyl). Schmidti i albostriatum jeszcze mi nie liniały. Crawshayi jednak jest rekordzistą! Mam go ponad rok a liniał 4 razy (obecnie po 5).

ketnip
    Guest

wiesz morda to i tak szybko ci rosnie ten crawshayi - 4 wylinki w rok z kawałkiem to sporo...

Uprawnienia umieszczania postów