-
Re: Identfikacja pająków
Taaaaa... i ja mamwyslac do stanow, placic, aby mi poznali to, co bede wiedziala i tak za jakis czas. Poza tym, jak mi rozprostujesz takie wylinki, to jestes boski :/
-
uwaga!szukam specjalisty !kto rozlozy mi wylinke L1 tak by nie zniszczyc istotnych szczegolow.pożądany mikrochirurg.Ja biedny robaczek niestety nie potrafie
Jak juz bedzie rozlozona to nie potrzeba Ricka Westa czy innego specjalisty z gwiezdzistym sztandarem tylko binokular i pow.50x.A pozatym kto w stanach za friko bedzie mial ochote zagladac w pokrzywione wylinki polskich ptasznikow?.Albo jestes fantastą albo...Nie mam zdania mowiąc szczerze.Pozdrawiam Robert
-
na sexowanie prawdopodobnie będe wysyłał do pana Michaela Jacobi
a na rozpoznawanie gatunku najprawdopodobniej do pana Volkera von Wirth'a lub Martin H.
ale jeszcze nie uzgadniałem z nimi tego choć z tego co wiem nie ma zadnego problemu z tym i chętnie słuzą pomocą ...
samemu paczke do usa lub nawet niemiec z jedną wylinką troche sie nie opłaca wysyłać a jak by kazy zucił wylinke + 1 zł to masz pake 20 wylinek i idzie ..
-
no więc Robert
rozpoznaj mi tego pająka ... jaki to gatunek ??
jak to rozpoznasz to zwruce ci honor ...
pozdro i dzieki za bezpodstawną krytyke
-
Baku napisał(a):
> no więc Robert
>
>
> rozpoznaj mi tego pająka ... jaki to gatunek ??
>
>
>
>
>
>
> jak to rozpoznasz to zwruce ci honor ...
A niby jak chcesz rozpoznac gatunek ze zdjecia... ?? Widziales moze kiedys opis ptasznika i wiesz jakie rzeczy skladaja sie na jego holotyp??
-
nie ja ,,, co do wylinek to wiem ze rozpoznają młode pająki pod mikroskopem ,,,
nie mówie ze jest to 100% , ale to robią
jełśi nie chcesz to nie kaze ci mi nic wysyłać ,, ale nie rozumie twojego podejścia ,, ktoś chce coś zrobić a wam to przeszkada ,, opanujcie sie troche ,,, dajcie szanse ,,, jak nie wyjdzie to i tak za to " oberwe " a skoro jeszcze nikt nie prubował to sie odpierdolcie bo to naprawde nie jest miłe ,,
ja chce coś zrobić moze wyjdzie moze nie , a wy siedzicie na dupach i tylko nazekacie ...
sory ale powoli zaczyna mnie ta polska mentalność wkurwiać ,,, ...
rozumie jakbym chciał coś na tym zarabiać ale ja nie chce ,, jak coś moge sie rozliczyć z karzdej jebanej złotówki jaką wydam n wysyłke i odesłąć kazdemu nadpłacone 10 groszy ,,,
jeśli jesteście takie spece z Robertem to sami sie zaoferujcie ze będziecie określać gatunki i płeć jak ktoś wam wyśle wylinke ,, tylko bez określania " na zdjęcie " bo to jest huja warte i kazdy spec ci to powie - napisz do R.Westa jak nie wiezysz ..
w niemczech robią kursy z oznaczania pająków .. zrubcie sobie taki i ułatwcie polakom identyfikacje ?? czmemu nie ?/? ////
ja nie mówie ze jestem nieomylny czy coś ale przynajmniej staram sie coś zrobić ... na gadu mówiłaś mi Awi ze słyszałaś o zamieszaniu z cherkulesami !! czemu nie powiesz o tym hodowcom ?? niech wiedza ze to co kupują to nie hercules ?? ....
jeszcze raz powtarzam są 2 powody dla kturych chce to robić
a) aby poprawć kondycje polskiej terrarystyki
i
b) mnie terz wyjdzie taniej wysyłka a mam pare wylinek do wysłania i nikt z was ich nie oznaczy i tego jestem ***** pewny ..
-
robert.p pisze ze po zdjęciu rozpozna więc sprawdzam ....
-
Baku napisał(a):
> robert.p pisze ze po zdjęciu rozpozna więc sprawdzam ....
To moze w ramach edukacji zamiast 'sprawdzania' napiszesz dlaczego nie da sie dokladnie okreslic gatunku ze zdjecia ??? Mysle, ze to byloby bardziej korzystne dla forum i uzytkownikow... :>
-
to hysterocrates a jaki?To tylko wie on i Bog.Ze zdjecia mozna rozroznic pająki ktore ewidentnie mają charakterystyczne ubarwienie.Ja pająki hoduje i mnoze a nie bawie sie w zbieranie gatunkow.Moim zdaniem trudniej miec wlasny przychowek nawet tak pospolitych versicolorow czy smithi niz nazbierac kolekcje "rarytasow"A pozatym jak cos kupujesz to sprzedający mowi ci co to jest.A jesli mu w pelni nie wierzysz to jak mozesz od niego kupowac?Ja nie wziąl bym nawet murinusa od kogos komu bym nie wierzyl ze to na 100% murinus.To kwestia zaufania.Nie bierz do siebie tego co pisze to tylko dyskusja,moze ty masz racje moze ja.Wazne rzeby wymieniac poglady.
-
robert.p. napisał(a):
> Ja pająki hoduje i mnoze a nie bawie sie w zbieranie
> gatunkow.Moim zdaniem trudniej miec wlasny przychowek nawet tak
> pospolitych versicolorow czy smithi niz nazbierac kolekcje
> "rarytasow"A pozatym jak cos kupujesz to sprzedający mowi ci co
> to jest.A jesli mu w pelni nie wierzysz to jak mozesz od niego
> kupowac?Ja nie wziąl bym nawet murinusa od kogos komu bym nie
> wierzyl ze to na 100% murinus.To kwestia zaufania.Nie bierz do
> siebie tego co pisze to tylko dyskusja,moze ty masz racje moze
> ja.Wazne rzeby wymieniac poglady.