-
Re: Masz H.gigesa albo H herculesa ?? nie sądze :P:P
Ja swojego wygrałem w konkursie, więc do nikogo nie mam żalu, jeśli to przypadkiem hybryda :-)
Ale rzeczywiście coś powinno się zrobić, tylko, że my możemy ostrzegać, a główna część pracy leży w rękach systematyków (i nie wiadomo kiedy to ruszą).
-
To takie bicie piany na prozno.Ma sie to co sie kupuje.Jesli bierzesz z pewnego zrodla herculesa i dorosly wyraznie rozni sie od gigasa(barwa,wielkosc)to jaka to roznica.To tylko smieszne gadki teoretykow i genetykow.Kazdy chce cos nowego do nauki wniesc.A dla praktyka czyli hodowcy wazne jest zeby cos hodowac i roznice czysto wizualne bo analiza genow to dobre dla profesorow.A prawda jest taka ze wszystko co sie da w hodowli skrzyzowc to juz zostalo albo bedzie skrzyzowane i placze nad czystoscią rasy nie pomogą.To hobby a nie praca naukowa.I taka jest prawda,Choc moze nie bede popularny.
-
Owszem - to jest hobby! Ale w tym hobby nie ma i nigdy nie było herculesów (prawdziwych). To jak jakbym zamias vagansa sprzedawał np. sabulosum. Uwierzysz we wszystko co mówi sprzedawca? Wiesz - sprzedawca często zwozi pająki zza granicy. Jak tam coś jest opisane jako hercules to on raczej tego zmieniać nie będzie.
-
ta .. zobacz posta o identyfikacjoi ,, chce coś zrobić to zostałem zjechany
i jak tu coś robić ,, pierdole takie interesy :[ a huj trzymajta sobie herkulesy których nie ma ,,
sory dark to nie do ciebie ale jestem wkurwiony :[ a dotego popazyłem sie naoh i mi skura złapy złazi :[
-
jak bym hodował myszki i powiedział ze to szczury uznano by mnie za idiote ,, tak samo z pająkami ,, nie mów ze masz jabłko gdy trzymasz kloca w ręku ...
-
HEHE ROTFL LOL i co tam jeszcze... nie wiecie nawet ile smiechu moze dac czytanie tego watq o tej godzinie hehe proponuje dla tego tematu jakas nagrode albo cus ;P niech zyje Rewolucja wyjdmy na ulice.... ;P :P :> :> :> jestescie poprostu zajebisci !!!!!!!!
-
To ze szczur to nie mysz to widac na pierwszy rzut oka.A u pająkow co?Trzeba by badania genetyczne prowadzic.I dopoki powazne firmy np w Niemczech bedą mialy w swej ofercie H.hercules to nie mozna powiedziec ze ich nie ma.To ze gdzies ktos to napisal w necie to nie dowod.Naukowcy ciagle sie spierają.A my hodujemy zwierzeta a nie karteczki z nazwami gatunkow.I tak jest juz tyle hybryd ze porządku nikt juz nie zaprowadzi
-
A malo jest sabulosum na rynku?I zobacz ilu w to wierzy.A herculesy są u nas od lat i to czy sa nimi naprawde to tylko dyskusja czysto teoretyczna,To tak jakby sie zastanawiac ile vagansow jest czystej krwi a ile hybrydami z sabulosum,angustom i nie wiadomo czym jeszcze.A albopilosy-to samo.Juz nawet auratum x smithi widzialem.Tak ze teoria teorią a praktyka praktyką.Tak ze herculesy pozostaną bo nazwa fajnie brzmi i ludziom sie podoba.I nie zalezy to od nikogo z tego forum tylko od firm obracających milionami euro.choc to pewnie ptasznikom i tak bez znaczenia jak je nazywają ludzie
-
Baku looknij sobie tutaj ---> http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=14155&t=14155 tam masz na sprzedaz H,giges (zalozmy, ze miales na mysli H. gigas) no i widzisz sam uzywasz tej nazwy dla posiadanego gatunku nie majac pewnosci czy to jest to... Temat balaganu w rodzaju Hysterocrates pojawil sie na tym forum z tego co pamietam bardzo dawno i nawet nie przypominam sobie, zebys byl wtedy uzytkownikiem tego forum... jest to sprawa od dawna nie jasna jeszcze przed rewizja Richarda Gallona rodzaju Eucratoscelus i Pterinochilus... reasumujac zadna nowosc..., fakt, ze warto wspomniec. Ale z mojego doswiadczenia na tym forum wiem, ze takie rzeczy trafiaja tylko do niektorych. Zobacz na forum sprzedam i kup sobie Pterinochilus spinifer nic prostszego tylko, ze jeszcze nigdzie nie widzialem tego gatunku na sprzedaz ani w Europie ani za oceanem.... :/
-
"Baku - robimy ściepę i ślemy wszystko co sie da do Wrighta. Będzie miał robotę "
Czemu do Wrighta? :> Proponuje do V.v. Wirtha, blizej ;]
Chyba mam tego samego "H.herculesa" co Ty
Uprawnienia umieszczania postów