Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: czyzby nicienie?!?

Mieszany widok

ziu
    Guest

czyzby nicienie?!?

Wiec moja versi przeszla wczoraj sylwestrowa wylinke na L6. Dzis postanowilem jej przemeblowac faunaboxa i porobic kilka fotek. Zauwazylem ze versi ma limfotok z jednego z odnozy(tym sie nie zmartwilem zbytnio juz ustapil) Zmartwila mnie inna sprawa zauwazylem ze ok 4 wloski na odwloku pajaka sie poruszaja (lewo prawo) przypomnialem sobie ostatni post "nicienie" i pomyslalem ze moga to byc one. Ale troche mnie to dziwi gdyz pajak wczoraj wylnial wiec watpie zeby sie juz zarazil. Mysle ze moze sie zestresowal i moze jakos nastroszyl chodz widze cos takiego 1 raz moze ktos kto widzial cos podobnego u swojego pajaka sie wypowie. Dla przykladu zamiesczam filmik ukazujacy poruszajace sie wloski gdyz na fotkach nic nie widac. Mi to na wygladajace wlosy pajaka niczym sie nie roznia.

http://alley.boo.pl/imgp1274.avi

Pozdrawiam.

Foxtrott
    Guest

Re: czyzby nicienie?!?

możesz zapisać ten plik w innym formacie?? nie mogę takiego odczyatać

ziu
    Guest

Wiec niestety inczej nie moge zapisac ale tu daje linka:

http://divx.pl/download.php?id=001005
    i sciagnac Nazwa: FFdshow 12.10.2004

Po tym filmik musi sie odpalic.
    Tylko tam ciezko cos zobaczyc.

Pozdrawiam

TylerPL
    Guest

Trochę dziwne, że od razu po wylince. Daj mu jeszcze dzień czasu na wysuszenie się itp... Może to tylko małe włoski. A ja filmiku też nie mogę otworzyć, a kodeka nie będe ściągał.

P.S. Za ile kupiłeś versi?

ziu
    Guest

ona juz ztwardniala dokladnie przeszla ja z nocy 30-31.

Daje fotke na ktorej nic wsumie i tak nie widac nic dziwnego.

maze
    Guest

co do tego ze "tak jakby pajak oddychal" to mialem tak z murinusem po wylince
    nawet na 2 dzien pulsowal mu delikatnie odwlok moze to to??

ziu
    Guest

oo i tu jest trop ;] wlasnie to tak wyglada ;] ma jeszcze maly odwloczek i jest po wyl. Tzn mi sie wydaje ze to cos takiego bo te wlosy ktore mu sie ruszaja to sa zwykle wlosy jego a nie zadne inne obce ciala. Jak dla mnie.

Awikularia
    Guest

Ziu, to sa takie nicienie czy inne robactwo, jak ja krolowa Elżbieta II....
    Pajakowi najprawdopodobniej pulsuje odwlok i tyle.... Na necie jest kilka filmików na ten temat.

ziu
    Guest

No AWi mowilem w poscie wyzej ze wlasnie to jest tylko pulsowanie. ale pytalem duzo ludzi i nikt sie z tym nie spotkal w tym ja ;] Ale teraz ja juz wiem ze to puslowanko

Krzysztof.W
    Guest

Nie przejmuj się ZIU te włoski to nie są żadne pasożyty. , to serce pająka które bije bezpośrednio pod oskórkiem powoduje widoczne pulsujące ruchy wlosków .
    Dla tych co jeszcze niewiedzą serce pajaka znajduje się właśnie w odwłoku.

Uprawnienia umieszczania postów