Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Wątek: !!!Avicularia Versicolor pytanie!!!

niggazz1
    Guest

!!!Avicularia Versicolor pytanie!!!

czy to prawda ze mlode Avicularia Versicolor maja sklonnosc to zdychania? czytalem i teraz zastanawiam sie nad kupnem a nie chce wyrzucic 65zl za pajaczka po L2 ktory mi kopnie w kalendarz za tydzien
    Druga sprawa, to moze ktos wie jak postepowac przy przekladaniu pajaka? Mam P. Murinus, i jeszcze jedno: jak czesto wymieniac torf w terrarium?

daf
    Guest

Re: !!!Avicularia Versicolor pytanie!!!

No młode Avi są dość "zdechliwe". Mi dzisiaj z nienacka cambri wszedł na rękę. Zepchnąłem go jakoś do słoika.

Vagansmen
    Guest

Avicularie są wrażliwe na zmiany wilgotności i temperatury, jeśli chcesz kupić będzeisz musiał uważać aby wilgotność i temperatura były na odpowiednim poziomie dla tego gatunku.

Na drugie pytanie niech odpowiedzą hodowcy którzy mają dobre sposoby na to

Torf wymienia się średnio raz na pół roku, chyba że zauważysz w terra pleśń, grzyby lub roztocza, wtedy musisz wymienić od razu

Ja nie hoduję żadnego nadrzewnego, ale dużo czytam o różnych gatunkach i napisałem to co wiem.Jeśli jednak coś źle napisałem proszę mnie poprawić

rastafaq
    Guest

Jedne padaja drugie nie, musisz mu zapewnic jak najlepsze warunki i powinno byc dobrze.Moja jak narazie żyje

chrzanu
    Guest

-Versi często pada, szczególnie własnie jak są młode
    -przekładanie: nakrywasz pajaczka jakimś kubełkiem, podsuwasz od spodu jakieś coscienkie np karton pająk wchodzi na karton i go przenosisz :]
    -torf raczej rzadko sie wymienia, chyba że występują różne pleśnie, grzyby itp.

ziu
    Guest

nie to zebym sie czepial ale znow odp. i wiekszosc wiedza ksiazkowa, chrzanu masz versicolory ze tak mowisz? ja mam jedna od l2-3 i jakos szczegolnie o nia nie dbam a zyje, kolega ma to samo i tez nic sie nie dzieje. Moim zdaniem sa wrazliwe ale bez przesady. Jak Ci padnie masz pecha i tyle a jak szkoda Ci zaryzykowac 65 zl to trudno nigdy sie nie dowiesz. Napewno nikt Ci nie da jednej zebys sprawdzil ;-]

chrzanu
    Guest

ziu- nie mam versi, a własnie dlatego że mi padła L3 w wakacje.

tomi666
    Guest

metallic'i tez maja w/g opisu ta sama przypadlosc... i jakos mi zyja. stoja na polce jak reszta pajakow, dostaja co jakis czas swierszcza, jak "coco" wysche to dolewam wody... no i zyja

Peter_frosta
    Guest

Apropo versi do odnotowuje się dość duża ilość zgonów tego gatunku w wieku od L1-L3.Jeśli chodzi o Murinuska ja przekładałem w wannie ale jak ci ucieknie w laźience to pozwol mu przebieć kilka metrów i niewpadaj w panike a jak już się uspokoj to go zlapiesz albo czymś nakryjesz.

KaMiL_15
    Guest

L2 za 65 xl to drogo - ja kupilem L3 za 65 i po 1,5 tygodnia wylinial i l4

Uprawnienia umieszczania postów