-
Czy mozna przewozić ptasznika??
Chciałem sie zapytać czy można przewozić ptasznika w takij warunkach poczta, bo przesyłka pksm się nieda. Ja chciałem sobie kupić jeszcze jednego ale boje się że nieprzyżyje. Dajcie swoją opinie czy byście zaryzykowali.
-
Re: Czy mozna przewozić ptasznika??
na poczte jest juz troche za zimno...... ale wiosna to spoko mozna zamawiać ;]
-
.przewozic czy wysyłac .....jak wysyłac to moim zdaniem jest juz za zimno.....ale są tacy co by wysyłali nawet przy minusowych temperaturach ,i twierdzą ze wszystko ok.
-
To zależy jakiego pająka i jak sprzedający przyłoży się do zapakowani. Ja kupiłem od Seby niedawno A.versicolor i pocztą mi przeslał a pająk żyje i dobrze się trzyma nawet.
-
A z nasz moze nr. gg tego seby albo maila??
-
W okresie zimowym zaleca się wysyłać ptaszniki przesyłką konduktorską (PKP).
Paczki są umieszczane w ogrzewanym wagonie, więc w czasie drogi nie grozi im przemrożenie. Jedyny okres, kiedy pająk będzie narażony na mróz to transport z domu na dworzec i z dworca do domu. Wtedy wystarczy normalna ochrona stosowana przy transporcie ptaszników, czyli pudełko kartonowe wypchane gazetami lub folią z powietrznymi bąbelkami.
Problem jest taki, aby zdążyć dostarczyć paczkę zanim pociąg wyruszy w drogę i oczywiście ją odebrać na odpowiedniej stacji
-
Nie mozna!!!!!!!! Ani pocztą ani PKP. Jest to zakazane, zabronione, niedozwolone I SUROWO KARANE!! POWAŻNIE!
-
Ja jakies 2 tygodnie temu zamowilem 2 murinusy L2 i doszly bez zadnych problemow!
Teraz idzie mi Kedzior L7 wyslany dzis popoludniu priorytetem czyli jutro rano bedzie u mnie w miescie, dobrze zapakowany, przez te parenascie godzin powinien przezyc.. tym bardziej, ze przez pare godzin bedzie na poczcie.
-
pioprek - nie sprawdza i dlatego tylko te pajaki do nas dojezdzaja, ale jak zaczeli by to sprawdzac to zle by sie dzialo na pl rynku. MYSL TROCHE.
-
To tak jak z jazda na gape albo z przekraczaniem predkosci samochodem. Nie zawsze sprawdza - ale jak sprawdza.. to powodzenia
Uprawnienia umieszczania postów