-
Re: nowe terrarium :P
Cyrtaucheniidae, Idiopidae, Nemesiidae lub Migidae. Od Ansie Dippenaar-Schoeman... Mam racje? Wszystko to trapdory, a pamietam ze chciales je sprowadzac....
-
W kazdym badz razie rodzina Ctenizidae.
-
Terraria typu Martin Huber i Volker von Wirth
Oczywiście dla Ornithoctoninae.....
Ile za nie dałeś?
-
-
wsumie z wysyłką 40 zł ,, samo tera 26 - mozna taniej ale wolałem pewnego dostawce :P
trafiłeś idealnie :P:P ale niedziwie sie :P
zobaczyłem te tera i stwierdziłem ze terz musze takie sobie załatwić ...
naprawde super sprawa ,,, na pyłce na której mam teraz 2 standardowe wejdzie mi takich 7 sztuk :P:P:P a i pajczki mają lepiej ...
ps: wsumie sie jeszcze zastanawiam co tam włozyć :P:P i wkoncu pewnie jakieś haplopelmki tam wylądują :P:P
-
-
-
Coz, z podziemnymi bedziesz mial klopot - beda ci non stop wywalac podloze przez siatke wentylacyjna. Jak dla mnie, to tu moze siedziec malutka przadka, albo normalny nadrzewniak :P.
-
a moze p.cambregi albo p.irminia
-
Haplopelmy i generalnie Ornithoctoninae trzyma się w takich terrariach idelanie. Hysterocratesy i Citharischius też w zasadzie.
Z ziemią nie będzie aż takiego kłopotu. Grunt, że pająki bardzo dobrze się tam czują. Huber mnoży je co roku w tych terraiach i jest to w zasadzie bezproblemowe. Haplopelmy są "spokojne" tzn. podrażnione od razu uciekają do nory.
Wystarczy o nich poczytać na Arachnoboards - tam jest cały wątek o tych terrariach.
Uprawnienia umieszczania postów