-
łaczenie irmini
witam
przed chwila łaczylem doroslego samca i samice L10 lub L11 Psalmopoeus irminia
samica nie atakowala samca tylko podnosila nogi do gory i uciekala a samiec caly czas spacerował za nia ?
jaka moze byc przyczyna odmowy samicy ?
pajaki byly na full nakarmione (
czyzby samica byla za mloda ??
-
Re: łaczenie irmini
Moze byc jeszcze za moloda i dlatego ucieka. Kila postow nizej bylo o tym. Ktos sie pytal kiedy samica bedzie dojrzala.
-
Samiczka raczej za mloda, moja chciala dopiero po 11/12 wylince. Za to mam problem z Cambridgei, najpierw samiec nie chcial kopulowac, potem sie napelnil i naszla go ochota. Moja samica jest juz po 14 wylince i jest naprawde wielka (7cm ciala i prawie 18cm z nogami ). Samiec podchodzi, zaczyna sie trzasc, samica odpowiada na zaloty, zaczyna tupac no i samiec przestraszony daje w dluga :] I kto ma jakis pomysl co z tym zrobic ? ;>
-
samica skoro niechce kopulować to najwyraziniej jest niedorosła
-
najlogiczniejszy powód to, to że niedorosła ale jak już po 10/11 wyl to trochę dziwne słyszałem, że ludzie dopuszczali samice irmini po 8 i z powodzeniem ;/
-
Też niedawno próbowałem łączyć, ale moja to nawet nieraczyła z gniazda wyjść :/
-
Moja jest po 10/11 wylince i mialam od niej 2 kokony. Ostatni calkiem niedwano (jakis miesiac temu). Moze po prostu samicy nie odpowiada ten akurat samiec? czasami tak jest. Sprobuj jeszcze raz. Aha, kiedy samica przeszla wylinke?
-
hehehe
ja tak mam z L parachybaną, tez nie wiem co robić moze jakis "świerszczyk" dla zachęty
-
Ja u siebie zostawiłem samca i samiczka zrobila kokon ty też go zostaw a jk ci zje samca to sie nie przejmuj masz wtedy pewność że ona jest zapłodniona
POZDRO Z RZESZOWA
-
To niestety nie jest pewność. Często samiec ginie a samica nie jest zapłodniona. Zależy kiedy go zabije... Czasem nawet jak samiec zginie po kopulacji to samica może nie być zapłodniona.
Uprawnienia umieszczania postów