-
Re: Po ugryzieniu (pare pytań o środki i nie tylko)
wszystko jest pięknie do dnai w którym zmieni jej sie usposobienie :P
-
heh baku jesli piszesz do mnie to nie mow mi takich rzeczy wiem ze z wiekiem sie pajakowi zmienia temperament. Ale loko mowil ze ona juz taka jest i ze go malo ostatnio nie dziabnela, a u mnie jest spokojna. Wiec moze stwarza pozory, ;] nieobliczalna ornatka.
-
A moze inne warunki inne zachowanie.
U niego mogla byc agresywna a u ciebie juz nie, bo jej srodowisko bardziej odpowiada.
-
mówie ogulnie ... lepiej nie tykać sie do nich :P nawet jak są spokojne to nigdy nie wiemy do kiedy
-
A czy ktoś stosował aspivenin mój znajomy lekarz mi go polecał mówił że natychmiastowe użycie na 100% coś pomoże!
-
Napisalem to przecierz ;] to dziala, zobacz na logike wysyasz jakas czesc jadu wiec musi dzialac.
-
dokładnie - natychmiastowe :P
czyli a) musisz nosić go w kieszeni , b) nie dbać o pająka tylko go strzepnać i wysysać :P:P .. sądze ze nie zdązysz ,, dodaj do tego stres , szok ,, to ze czasem mozesz nie zauwazyć ugryzieniach - bardziej sie do węzy nadaje ta maszynka ...
-
To znalazłem na oficjalnej stronie producenta nawet atraxa odessa dużo medali to zdobyło więc raczej musi działać!
Spiders are part of the Arachnid class and are found in all of the inhabited world. 40,000 species are listed in the world's fauna.
Every spider is venomous, but a very small number of species are really dangerous.
They mostly live near the ground, in holes, under rocks or in holes in trees, while some like river banks and even the sea.
Most are solitary, but some live in communities. They build collective webs where many individuals live. It should be noted that they are all carnivorous.
Spiders bite... the complexity of their venom is like that of snakes. Generally speaking, the inoculation of their venom causes a painful inflammatory reaction. There are obviously many other more or less serious complex and varied symptoms .
Species having a very toxic venom are Araneomorphs and Mygalomorphs, known as tarantulas. The most serious accidents are from the Australian genus Atrax, or the South American Trechona.
-
known as tarantulas - atrax to nie tarantula :P:P
nie wiem ja czytałem ze jad pajęczaków działa inaczej i odysanie nie ma sensu
-
Też mam Encorton 20mg ale jest on o wiele wolniej dzialajacym kortykosteroidem niz Hydrokortizon, i jesli by ktos po ukaszeniu zaczal by puchnac i/lub miec problemy z oddychaniem to wiele by nie pomogl (oczywiscie dotyczy to przede wszystkim alergikow ale nigdy nie wiadomo), wiec wtedy tylko hydrokortizon i to z tego co sam doswiadczylem dozylnie lub epinefryna(adrenalina). niestety hydrocortisonu i adrenaliny nie sprzedaja w aptekach ale mozna je zdobyc ze szpitala
Uprawnienia umieszczania postów