-
POmocy!!!
Dzisiaj przyszedl do mnie pajaczek (podobno Lasiodora Parahybana L2). Na początku wogóle sie nie ruszal, bralem go na reke byl sztywny skurczone nogi pod siebie (pewnie od mrozu) po okolo 1 godzinie sprawdzilem znowu pajaczka, zauważyłem, że rusza nogami. Przeniosłem go do pojemnieka po świerszczach, dałem torf. Teraz pajaczek sie wogole nie rusza i nie odpowiada na żadne bodżce. Tylko jak go poruszam mocniej to ruszy nogami. I oto moje pytanie: Co jest temu pająkowi i co moge zrobic zeby zaczal normalnie zyc-ruszac sie ???
Z góry dziękuje za odp.
-
Re: POmocy!!!
nic nierob juz go nieszturchaj zostaw go moim zdaniem w temp pokojowej ok 25 stopni i zostaje tylko czekac moze mu nic niebedzie moze dojdzie do sieibe(pajaczki im nizsza temperatura tym mniej sie ruszaja )...zycze powrotu do zdrowia
-
Dzieki , dogrzewam pająka lampką i juz sie troche rusz. Czemu PArahybanka L2 jest 2 razy mniejsza od Aviculari Versicolor L2?
-
Bo jest ich wiecej w kokonie. Zabardzo nie dogrzewaj tego pająka bo moze szok termiczny przezyc. Zostaw w tem pokojowej (kooło 25 st.)
Pozdrawiam
-
Juz jest chyba z nim wszystko dobrze jak go dotkne to szybko ucieka . Szkoda tylko ze nie wiem jaki to pajak a nie ufam sprzedawcy
-
A od kogo kupowałes ?? Parahybany za mlodu są naprawde malutkie
-
To jest niebity obaw agonii
Napewno zdechnie
-
boobo -nieprzejmuj sie watpie ze ktos cie oszukal bo skzoda oszukawac na tym gatunku nawet bo jest tani takze nawet kedziorka wpychac zamiast parahybany to glupstwo moim zdaniem a to ze parahybanka mala to tez sie nieprzejmuj one takie sa (maja slabiutkie przyrosty na poczatku) i to normalne ze parahybanka l2 jest mniejsza od avicularii l2 .pozdrowionka
-
Często takie zmrożone pająki są nieruchawe. Pewnie z tego wyjdzie.
-
Juz jest dobrze. A pajaka dostalem gratis do terra. kupilem terra od BooYaKi ale jestem bardzo niezadowolony. NIE zna sie na rzeczy.
Uprawnienia umieszczania postów