Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: POmocy!!!

Mieszany widok

BOOBO
    Guest

POmocy!!!

Dzisiaj przyszedl do mnie pajaczek (podobno Lasiodora Parahybana L2). Na początku wogóle sie nie ruszal, bralem go na reke byl sztywny skurczone nogi pod siebie (pewnie od mrozu) po okolo 1 godzinie sprawdzilem znowu pajaczka, zauważyłem, że rusza nogami. Przeniosłem go do pojemnieka po świerszczach, dałem torf. Teraz pajaczek sie wogole nie rusza i nie odpowiada na żadne bodżce. Tylko jak go poruszam mocniej to ruszy nogami. I oto moje pytanie: Co jest temu pająkowi i co moge zrobic zeby zaczal normalnie zyc-ruszac sie ???
    Z góry dziękuje za odp.

Tomek_Nie
    Guest

Re: POmocy!!!

nic nierob juz go nieszturchaj zostaw go moim zdaniem w temp pokojowej ok 25 stopni i zostaje tylko czekac moze mu nic niebedzie moze dojdzie do sieibe(pajaczki im nizsza temperatura tym mniej sie ruszaja )...zycze powrotu do zdrowia

BOOBO
    Guest

Dzieki , dogrzewam pająka lampką i juz sie troche rusz. Czemu PArahybanka L2 jest 2 razy mniejsza od Aviculari Versicolor L2?

Bocieq
    Guest

Bo jest ich wiecej w kokonie. Zabardzo nie dogrzewaj tego pająka bo moze szok termiczny przezyc. Zostaw w tem pokojowej (kooło 25 st.)
    Pozdrawiam

BOOBO
    Guest

Juz jest chyba z nim wszystko dobrze jak go dotkne to szybko ucieka . Szkoda tylko ze nie wiem jaki to pajak a nie ufam sprzedawcy

Bocieq
    Guest

A od kogo kupowałes ?? Parahybany za mlodu są naprawde malutkie

Peter_frosta
    Guest

To jest niebity obaw agonii
    Napewno zdechnie

Tomek_Nie
    Guest

boobo -nieprzejmuj sie watpie ze ktos cie oszukal bo skzoda oszukawac na tym gatunku nawet bo jest tani takze nawet kedziorka wpychac zamiast parahybany to glupstwo moim zdaniem a to ze parahybanka mala to tez sie nieprzejmuj one takie sa (maja slabiutkie przyrosty na poczatku) i to normalne ze parahybanka l2 jest mniejsza od avicularii l2 .pozdrowionka

morda
    Guest

Często takie zmrożone pająki są nieruchawe. Pewnie z tego wyjdzie.

BOOBO
    Guest

Juz jest dobrze. A pajaka dostalem gratis do terra. kupilem terra od BooYaKi ale jestem bardzo niezadowolony. NIE zna sie na rzeczy.

Uprawnienia umieszczania postów