-
Hm... dziwne żyjątka w terra z pająkiem...
Witam,
zauwazylem dzisiaj, że w 'terra' z Irminią L6 jest jakies zyjątko... 2 szt. zobaczyłem...
jest białe, ma ok. 1-2mm długości (takie podłużne) - wygląda jak taka 1-2mm gąsienica... bo widac z 'przodu' takie 2 małe 'czułki' czy jak to nazwać... zobaczylem to na sciagnce, ktora jest akurat dosc wilgotna.. (na torfie nie widziałem) a dodam, ze ostatnie 2-3 dni chyba przesadzilem delikatnie z wilgocią... ale wentylacje mam ok... nigdy zadnej plesni czy cos...
co to moze byc za zyjatko w terra?
-
Re: Hm... dziwne żyjątka w terra z pająkiem...
Skoczogonki? Jeśli tak, to są niegroźne.
Na pewno to nie są rotocza.
-
Skoczogonki?
a ona mają skakać?
łazi po ściance i wygląda tak jak napisalem 1-2mm gąsienica... z czułkami z przodu... ale widze tylko na czesci wilgotnej szybki...
moze to byc jeszcze cos innego?
-
Kiedyś ktoś tu umieścił zdjęcie skoczogonków w powiększeniu. Spróbuj poszukać i porównać.
Oczywiście, że to może być coś innego. Po prostu skoczogonki są jednymi z częściej spotykanych gości.
-
nie moge znalesc tego zdjecia.. jest jeden post ze zdjeciem ale zamiast zdjecia jest X (krzyzyk) :-/
moze ktos wrzucic fotke?
-
Widocznie już są usuniete z serwera.
Tutaj jest fotka i ogólny ich opis.
-
A nie zauwazyles takich malutkich, czarnych muszek? To moga byc ich larwy, niegrozne zreszta dla pajaka (w malych ilosciach oczywiscie).
-
nie... poczekam moze sie pojawią...
Uprawnienia umieszczania postów