-
szyba
czy dorosłe pająki są w stanie odsunąć szybę od terrarium,nawet dobrze zasuniętą??
-
Re: szyba
jasne ze sa w stanie......
-
Oczywiscie, ze moze. W zalaczniku jest moj samiec B. boehmei przylapany na kombinowaniu, jak by ty uciec..
-
są w stanie otworzyć, szczególnie jak szyba jest podnoszona a nie zasuwana.
-
Z podnoszoną szybą był właśnie wypadek, o którym dużo tu pisałem. Zapłodniona rosea podniosła szybę, wyszła, spadła z półki i rozwaliła sobie odwłok. Dlatego uważajcie z tym - nie chodzi tu o to, że pająk sobie ucieknie. On może się zabić podczas takiej ucieczki.
-
a jak zabezpieczacie w takim razie terrarium przed ucieczką pająka??
-
Dać jakieś zawiasy i zaczep.... na przykład.
-
ja mam strasznie nie rowno przyciete szyby, czekam na nowe a teraz to zabezpieczam moje terra z ornata L13 jak alcatraz ;]] wykorzystuje do tego:
- tekture wtykam miedzy szyby zeby zalepic przerwe ok 1cm :P to ta miedzy szybami co sie przesuwaja.
- zamek na gabloty taki za 10 zl ;] polecam.
- 2 drewniane kolki wpychane pomiedzy szybe a szyne po prostu mam za cienkie szyby i mozna je z latwoscia odsunac na gorze ;]]
Takze przy takim zabezpieczeniu spie na 99% bezpiecznie chodz i tak czasami nie moge zasnac ;PP
P. s. chcialem dodac ze otwarcie do podlewania tej szyby i zamkniecie ok 2-3 min :P ale mus to mus.
Pozdrawiam.
-
Włąsnie ja chcialem polecić takie zamki na gabloty słyszałem że są naprawde skuteczne !!
-
Albo daj kłódke , jest taka specjalna to takich dzwiczek
Uprawnienia umieszczania postów