Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: szyba

Mieszany widok

insekts
    Guest

szyba

czy dorosłe pająki są w stanie odsunąć szybę od terrarium,nawet dobrze zasuniętą??

ketnip
    Guest

Re: szyba

jasne ze sa w stanie......

Awikularia
    Guest

Oczywiscie, ze moze. W zalaczniku jest moj samiec B. boehmei przylapany na kombinowaniu, jak by ty uciec..

chrzanu
    Guest

są w stanie otworzyć, szczególnie jak szyba jest podnoszona a nie zasuwana.

morda
    Guest

Z podnoszoną szybą był właśnie wypadek, o którym dużo tu pisałem. Zapłodniona rosea podniosła szybę, wyszła, spadła z półki i rozwaliła sobie odwłok. Dlatego uważajcie z tym - nie chodzi tu o to, że pająk sobie ucieknie. On może się zabić podczas takiej ucieczki.

insekts
    Guest

a jak zabezpieczacie w takim razie terrarium przed ucieczką pająka??

morda
    Guest

Dać jakieś zawiasy i zaczep.... na przykład.

ziu
    Guest

ja mam strasznie nie rowno przyciete szyby, czekam na nowe a teraz to zabezpieczam moje terra z ornata L13 jak alcatraz ;]] wykorzystuje do tego:

- tekture wtykam miedzy szyby zeby zalepic przerwe ok 1cm :P to ta miedzy szybami co sie przesuwaja.

- zamek na gabloty taki za 10 zl ;] polecam.

- 2 drewniane kolki wpychane pomiedzy szybe a szyne po prostu mam za cienkie szyby i mozna je z latwoscia odsunac na gorze ;]]

Takze przy takim zabezpieczeniu spie na 99% bezpiecznie chodz i tak czasami nie moge zasnac ;PP

P. s. chcialem dodac ze otwarcie do podlewania tej szyby i zamkniecie ok 2-3 min :P ale mus to mus.

Pozdrawiam.

SHERON
    Guest

Włąsnie ja chcialem polecić takie zamki na gabloty słyszałem że są naprawde skuteczne !!

BOOBO
    Guest

Albo daj kłódke , jest taka specjalna to takich dzwiczek

Uprawnienia umieszczania postów