Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: kokon Avicularia minatrix

rastafaq
    Guest

Re: kokon Avicularia minatrix

Mi kiedyś Calcate też zrobiła kokon który nie byl zapłodniony.
    Tzn.wrzuciłem do niej samca i siedzieł tam trzy dni przez które go goniła i wkońcu dopadła i zżarła, niespodziewałem się że zrobi kokon a tu nagla po miesiacu zrobiła, niestety nic z niego nie wyszlo, bo i jak miało wyjść

sebooz
    Guest

ps. słyszałem też że samice pająków nadrzewnych dojrzewają conieco szybciej (nie wiem ile jest w tym prawdy, jak coś to mnie poprawcie). Chodzi mi o moją P. Cambridgei. Po czym poznać żę ona już jest na tyle dojrzała żeby dopuścić do niej samca?? Aktualnie mam samiczkę w takim wieku jak Ty Awi. swoją Avicularię: 8-9 wylinka.

Awikularia
    Guest

Samice Avicularii dojrzewaja zwykle okolo 9-10 wylinki. takie "puste" kokony robia zwykle bardzo mlode samiczki. Rodzaj Psalmopoeus dojrzewa okolo 9-10 wylinki.

sebooz
    Guest

czyli po kolejnej wlince generalnie mógłbym próbować dopuścić do niej samca........... Ale czy on oby nie będzie za duży do pokrycia tak małej samiczki??

Zibi
    Guest

Dzieki Awi, za dzielenie sie takimi fajnymi zdjecami.

Awikularia
    Guest

Bez przesady, Zibi, pierwsza fotka jest, krotko mowiac, do luftu....
    Sebooz, a jakiej wielkosci jest twoja samiczka? Avicularie nie sa wobec siebie agresywne, mozesz sprobowac wiec je dopuscic.

sebooz
    Guest

moje maleństwo ma ok 3,5 cm ciałka i 8-9 cm z łapkami. Aktualnie jest po 8 wylince, więc będę musiał jeszcze 1 poczekać

Gufi
    Guest

Moja samica po 10<Cambridgei> nie chciała kopulować ale może tobie się poszczęsci

Awikularia
    Guest

Sebooz, poczekaj, az twoja samiczka osiagnie minimum 5 cm ciala. Dopuszczanie przed osiagnieciem takiego wzrostu jest bezsensowne... 3,5 cm (po wylince 4 cm) to nie bedzie jeszcze dojrzaly pajak.

sebooz
    Guest

oki, mi tam się zbytnio nie spieszy poczekam

Uprawnienia umieszczania postów