Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 33

Wątek: Mało pomysłowy Irminia

soltys_szczecin
    Guest

Re: Mało pomysłowy Irminia

a ja sie martwilem jak moj kedzior miesiac nie jadł - heh az mi glupio teraz :P

Lukaszs
    Guest

Trzymaj go tam gdzie jest teraz - teraz wystarczajace bo irminia bedzie duzym pajakiem, ale w przyszlosci przelozyl bym ja do czegos w tych rozmiarach co napisales ale znacznie wyzszego tak 45cm.

Nie martw sie jedzeniem, nie karm jej przez tydzien.

Jak przekladasz go do nowego pojemnika to daj troche czasu zeby sie przyzwyczajil do nowedo miejsca.

ps.Najlepsza metoda to nie przejmowac sie :]. Kolega ma irminie jest to jego pierwszy pajak i prawie wogole tam nie zaglada podlewa 1x na tydzien i bardzo chaotycznie (nieregularnie) daje szame. Pajak jest w dobrej formie tylko powoli rosnie.

pozdrawiam

MiteX
    Guest

Hmmmm nie znam się na tym ale moja Irminia zeżarła całego świerszcza :O (nigdzie nie znalazłem skóry itp) zresztą tak samo zrobiła na początku z mączniakiem zeżarła go całego nigdzie nie było jego skóry nic..... Jest to mozliwe ? Czy może źle szukam ? Czy może jest jeszcze jakaś opcja ?

Koc
    Guest

Jest to możliwe. Pająki czasem zjadają ofiarę całkowicie, nie zostają żedne resztki.
    Ale czasem to co zostanie jest tak małe, że truno wypatrzeć. Jeżeli jednak nie znalazłeś to pewnie nic nie zostało.

MiteX
    Guest

Pewnie masz racje ale ten świerszcz był prawie taki jak odwłok pająka !!! A z tego co widze to ten odwłok nic nie urósł ??? Hmmmmmm.....

Koc
    Guest

Trudno po jednym posiłku zobaczyć, że odwłok znacznie się powiększył, szczególnie kiedy pająk jest względnie najedzony( łatwiej np. gdy jest to pierwszy posiłek po wylince).

MiteX
    Guest

Hmmm a co myślicie o tym..
    Jak na nadrzewniaki przystało potrzebują wysokie terarium mój ( L6 ) ma narazie terarium niskie ( 20 cm ) i dzieje się żecz dziwna...poprostu zauwazylem ze pająk cały czas wali gleby....spada często ze ścianki....śmiesznie to wygląda wkońcu to jest pająk....
    Co wy na to ?

Mariusz
    Guest

Mam kedziorka L7. Wczoraj pierwszy raz dostal doroslego swierszcza. W czasie posilku powoli robil z niego kulke. Faktycznie po kilku godzinach niewiele ze swierszcza zostalo, nawet sporawe skrzydla podlegly konsumpcji.
    Jednak jak sie dobrze przypatrzec, to znalazlem malutka 2-3mm kulke (swierszcz mial 2-3cm).
    Zastanawiam sie tylko, czy pajaczek wstrzykuje w coraz to mniejsza kuleczke soki trawienne, po czym wysysa strawione resztki i powtarza czynnosc tworzenia kulki?
    Czy moze ma jakis otwor gebowy, ktorym gryzie pokarm( tak jak to robia np swierszcze)?

Awikularia
    Guest

Oczywiscie, ze pajak ma otwor gebowy. Przypatrz sie swojemu pupilowi, kiedy siedzi na szybie...

TylerPL
    Guest

A ja od wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem Irminki L3. Nie wiem dokładnie kiedy będzie miała kolejną wylinkę. W sklepie jest od 9.12. tak więc lnieć będzie pewnie już po nowym roku. Na razie siedzi w pojemniku w którym ją kupiłem i zostawie ją tem jeszcze tak do 5-6 wylinki. Poźniej może pojemnik po świerszczach, albo jakiś fauna-box. Facet powidziedział że oni od pierwszej wylinki karmią wylęgiem świerszczy. Myślicie że to dobrze takie maluchy karmić świerszczami?

P.S. Kolega wymyślił super odpowiedź do Alter-FAQ (tego dla jaj)

Pyt: -Dlaczego mój pająk nie je?
    Odp:-Jeśli to samiczka to się odchudza, a samiec nie je bo mu bez piwa nie smakuje.

Uprawnienia umieszczania postów