-
Wielkosc Kedzierzawego?
Witam, przyznam, ze nie prowadze statystyk, ale kupilem Kedzierzawego w Kwietniu (bierzacego roku) i wtedy byl malutki raczej 2 L.
Do czego zmierzam, dzis mamy grudzien a moj ptasznik ma okolo 2 cm z odnozami gdy inne pajaki z mniejszym stazem wylinek sa o wiele wieksze i pozbyly sie ''zielonego'' koloru, moj w ogole nie ma jeszcze barw brazowych....
W pokoju mam temp 22-23 stopnie trzymam pajaczke w pojemniku na mocz, dobre podloze, zraszam ziemie strzykawka za pomoca igly, karmie dosc dobrze, kiedys moze troszke gorzej bo gdy byl maly byly wieksze problemy no i pytani dlaczego nie rosnie? Gdy kogos pytalem kazdy mowi, ze temperatura i ze pasuje ja podwyzszyc...
Czy moglbym na kaloryfer polozyc np gruba ksiazke telefoniczna i na to pojemnik z pajakiem? Czy nie wysuszy go to? Wedlug mnie na chlopski rozum bedzie to dzialac jak ten ''kabel grzewczy'' jak myslicie o ile zwiekszyloby to temperature jakie sa pozytywy z tego a jakie negatywy?
Jezeli moj ptasznik nadal bedzie sobie zyl w takich warunkach jakich zyje i w tej temperaturze to bedzie powolutku rosl ale do ilu ma dorusc to dorosnie? Np gdyby wpadl w rece kogo innego i mialby 28 stopni to jego szczytowa wiekszosc byla by wieksza (nie zaleznie od czasu) poprostu chodzi o to czy urosnie mi tyle ile ma urusc tylko wolniej ?
Aha, dla informacji podam, ze pajak przechodzi Wylinki mniej wiecej jak kobitki co 30 dni i wypada to na poczatku miesiaca
-
Re: Wielkosc Kedzierzawego?
Moderatorzy, prosze Was, zamknijcie ten temat <placze>.
P.S
WojtekRzeszow przeczytaj FAQ, oraz miliony wczesniejszych tematow dotyczacych tego samego "problemu"!!
-
hmmm po ktorej on jest wylince lepiej daj go pod lampke , bo koo kaloryferamoze sie przesuszyc muj tezkedzior nie rosl szybko lecz terazjest juztakjakmojego kumpla to wszytkozalezy od jego organizmu heh tak jest zenie ktore rosna wolniej drugie szybciej jeszcze sie wyciagnie
-
-
Postawienie na kaloryferze, to raczej zle wyjscie. Mozesz go dogrzewac lampką 15-25W, albo poprostu postaw go np na magnetowidzie, komputerze itp. . Takie urządzenie nawet w trybie czuwania wydziela troche ciepla. Ja tak trzymalem kilka szt. - temperatura w pojemniczkach na mocz nie spadala ponizej 25-26stopni, a pajaczki rozwijaja sie poprawnie.
-
"Aha, dla informacji podam, ze pajak przechodzi Wylinki mniej wiecej jak kobitki co 30 dni i wypada to na poczatku miesiaca"
Nie przypominam sobie, abym liniala co 30 dni. Ba! Nie przypominam sobie, abym w ogole kiedykolwiek liniala :/
-
EHHEHEE tym tekstem wjechałeś na ambicje kobiet. a CO DO PAJAKOW TO JA SWOJE A MAM ICH 6DOGREWAM W TERRARIUM ZARÓWECZKA 15V
I WSZYSTKIE ROZWIJAJĄ SIE JAK NAJLEPIEJ. POZDRAWIAM WSZYSTKIE LINIEJACE KOBIETY :]
Uprawnienia umieszczania postów