Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 28

Wątek: Krzyżowanie Poecilotherii

Samael_
    Guest

Re: Krzyżowanie Poecilotherii

Miedzy innymi o to mi chodzilo,ale wolalem sie nie wychylac.Juz na rynku pelno jest albopilovagansow czy cambridgeirmini. Pelno jest cwaniakow ,ktorzy potrafia nabic ludzi w butelke,nabijajac przy tym sobie kabze.

rastafaq
    Guest

Madox - kogo masz na mysli mówiac znajomy?Bogdana ?

A co do Hybryd to nie sądze żeby byly bezplodne bo przeciez B.angustum to jest naturalna hybryda i jest płodna,w końcu z krzyżówek sie biora nowe podgatunki, co innego gdyby krzyżować np Poecilotherie z np.Psalmopeusem.W wiekszosci przypadków jest to nie możliwe, ale znam jeden przypadek krzyżówki odrębnych gatunków i nawet widziałem tego owoce.
    Także ja jestem za krzyzowaniem pająków, zawsze czegoś ciekawego można doświadczyć, a co do sprzedawania to tak jak ktoś mowil, musisz zaznaczyc ,że sa to hybrydy, co by w jajo kogoś nie robić.Powodzenia.

madOx
    Guest

hehe...rastafaq dokladnie

kmietek
    Guest

dla siebie mozesz sprobowac co z tego wyjdzie!dales mi do myslenia sam mzoe sporbuje zrobic krzyzowke ala poecilotheria spp.''fasciataregalis'':P

Mały
    Guest

Baku napisał(a):

> a czemu słurzyły u psów albo u bydła ??

Glupie porownanie... :>

Baku
    Guest

niemieckie lub bullteriery terz są wynikiem krzyrzówek ,, kundlem mugłbyś nazwać hybryde wszystich ( allbo większości ) ras Poecilotherii

nie bawie sie w boga bo nim jestem

Baku
    Guest

czemu ??

nie powiessz mi ze nie krzyrzuje sie psów aby były np ładniejsze ,większe , kolorowsze ,,, bo sie to robi ,,,

Baku
    Guest

trefnym hmm masz racje ale tylko wtedy gdy zostanie sprzedana pod niewłaściwą nazwą ...

bycie antychybrydzistą ma jedną dobrą strone - ucina ryzyko związane z nieodpowiedzialnym hodowcą który potem sprzeda chybrydy jako konkretny gatunek

Baku
    Guest

sp :P spp oznacza zbiur gatunków nalerzących do taxomu ktury podałeś wcześniej :P
    a sp ze nieoznaczony do gatunku

algernon
    Guest

Rastafaq - P. ornata i P. rufilata to SĄ odrębne gatunki. Tak samo jak P. irminia i P. cambridgei. Nie będzie możliwe otrzymanie hybrydy na poziomie rodzaju, natomiast na poziomie gatunku to występuje - podobnie zresztą u naszych rodzimych traszek - spotyka sie hybrydy traszki zwyczajnej z grzebieniastą.
    Co do Poecilotherii - jednak zaryzykuje i spróbuje przetrzymać samca, aż właściwa dla niego samica przejdzie wylinke. (Niezła dyskusja sie zrobiła...)
    Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów