-
-
Re: T.Blondi
Ja bym poczekal >kilka dni
-
Ja bym przeczytal opis gatunku i FAQ.
-
6. Mój ptasznik nie chce jeść!
Jest to najczęstszy problem, z jakim borykają się początkujący terraryści. Jednak tak naprawdę nie ma tu żadnego problemu, gdyż jest to absolutnie normalne, że ptasznik przez dłuższy czas nie przyjmuje pokarmu. Metabolizm tych zwierząt jest taki, że fakt niejedzenia przez kilka tygodni, a nawet przez kilka miesięcy nie oznacza choroby pająka i jest to całkowicie normalne. Ptasznik nie przyjmuje pokarmu przed wylinką oraz wtedy, gdy nie jest głodny. Nie należy się wtedy martwić, tylko co kilka dni próbować nakarmić zwierzę ponownie. Szczególnymi niejadkami wśród ptaszników są Brachypelmy, a szczególnie Brachypelma smithi. Mimo, że młode są dosyć żarłoczne, to dorosłe samice potrafią jeść czasem nawet raz w miesiącu. Powód nieprzyjmowania przez pająka pokarmu może być jeszcze inny. Jest nim zbyt wielkie terrarium.
Kolego FAQ
-
no spoko - koles faq nie czytal a za blondi sie zabiera :/
-
A ja sobie planuje kupić jakiegoś nowego pajączka, tylko jeszcze nie wiem jakiego. Może Metallica, Irminia, Versicolor, albo innego nadrzewiaka... Jak myślicie? Chce kupić małego. Może wy macie jakiegoś? I tutaj największe pytanie: czy nie jest za zimno na przezyłkę pająków pocztą? Pozdrawiam!
-
Zdecydowanie jest za zimno!!
Lepiej pkp
-
To poczekam do wiosny...
-
Za zimno, a szczegolnie dla Avicularii.
Uprawnienia umieszczania postów