Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Uwaga na mrówki

Dark Raptor
    Guest

Re: Uwaga na mrówki

Awi, zastosuj jakiś środek hormonalny w stylu "Faratox B". Można pewnie dostać w ogrodniczych lub z chemią gospodarczą. Zero pryskania i teoretycznie działa tylko na mrówki. Blokuje możliwość przepoczwarczania się larw. Podstępne, ale skuteczne. Inną metodą praktycznie nic nie wskórasz. U mnie poskutkowało, od ponad półtora roku nie widziałem ani jednej (a kiedyś potrafiły mi wytępić hodowlę świerszczy).

Awikularia
    Guest

Mieszkam w bloku. Masa, nie rozumiem twojego zdziwienia. Faraonki nie sa mrowkami zyjacymi sobie na wolnym powietrzu. Przystosowaly sie do tego typu mieszkan i mnoza sie caly rok. Poczytaj sobie o nich, oprocz tego, ze sa wredne dla moich pajakow, to maja ciekawe zachowania. Jak znalazlam gniazdo, to byly tam az 3 krolowe. Wiecej sie nie przygladalam, tylko je wytrulam.

Dark, na razie mam porozkladane po domu takie jakby "bunkry" z otworkami. Z trutka w srodku. Zobaczymy, moze to cos da...

rastafaq
    Guest

Te wasze posty brzmia jak jakis horror o krwiożerczych mrówkach,wynosza ciasto, zjadaja pajaki, moze niedlugo wyniosa lodówke w nocy i bede psy zjadać
    Ja sie z nimi jeszcze nie spotkałem i przyznam , że ze zdziwieniem to wszystko czytam.

Awikularia
    Guest

Wiesz, Rastafaq, a tak sobie wymyslilam temat, aby nie bylo ciagle o "kedziorkach"...

Czasami mam wrazenie, ze masz problemy z wlasna psychika, jak tak poczytam te twoje posty....

Zycze ci, abys nigdy nie mial w domu ani mrowek, ani karaluchow.

ketnip
    Guest

Rastafaq - dobrze Awikularia to napisała - ja tez kiedys to miałem i też Ci tego nie życze - moi rodzice kilka lat sie z tym meczyli i nie dało sie wytepić tego gó.....

Masa
    Guest

Wiesz Awi wyrazilem zdziwnienie bo mieszkam na Krzykach i "U nas" mrowek nie ma..moze to przez to,ze nie mieszkam w bloku)...co do zachowan tych stworzonek to na pewno sa one ciekawe, ale nie gdy walczy sie z nimi i sa utrapieniem..pozdrawiam

rastafaq
    Guest

Nie mam problemów z psychiką tylko poprostu mnie to dziwi i wszystko na ten temat, a że dziwnie brzmia te posty to prawda.

jw73
    Guest

Ja miałem prusaki ładnych kilka lat temu. To dopiero paskudztwo. Jak czasami patrzę na świerszcze to wracają wspomnienia...

soltys_szczecin
    Guest

a mozna tymi mrowkami karmic male pająki ?? np wrzucic jedna mrowke malym L1 lub taką krolową wiekszemu pajączkowi - co o tym sądzicie ?? bo jak sie da to se zaloze hodowle takich mrowek bo ich nigdy nie widzialem jeszcze

Awikularia
    Guest

Karm mrowkami, a pozbedziesz sie pajakow....

Zycze powodzenia

Uprawnienia umieszczania postów